Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου ΖΗΤΗΣΑΝ ασφαλιστικά μέτρα! Το απόγευμα η απόφαση! – Δείτε την επιστολή Σκλαβενίτη!

Κοινοποίηση:
marinopoulos-650-800x547

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με την προσωρινή διαταγή στο πλαίσιο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο όμιλος Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκαν παρεμβάσεις από τράπεζες, εργαζόμενους και πιστωτές. Υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές άσκησαν-μεταξύ άλλων-οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινοπουλος τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δημοσίου το ποσό της οφειλής του Ομίλου απέναντι στο κράτος ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Με το σκεπτικό αυτό το Δημόσιο ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων της Μαρινόπουλος ενώ σε περίπτωση που αυτές γίνουν δεκτές να καταβληθεί από την εταιρεία ισόποση εγγυοδοσία.

Από την πλευρά τους τα σωματεία των εργαζομένων άσκησαν παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων, με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Οι δικηγόροι της εταιρίας δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Συνολικά -όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο – οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1 δισ. 324 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον , αναφέρθηκαν σε επιστολή της Σκλαβενίτης με την οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την είσοδό του στον Όμιλο υπό προϋποθέσεις.

epistolh αρχείο λήψης

Ωστόσο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρους δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας αλλά μοναδικός σκοπός είναι να προστατευθεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η περιουσία του που περιλαμβάνει “πολυτελή ακίνητα και έργα τέχνης”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: