Ο Σάκης Τανιμανίδης σε ερώτησή του στο παιχνίδι γνώσεων του Survivor, με τις τόσο έγκυρες και άνευ αμφισβητήσεως απαντήσεις, ρώτησε δύο παίκτες πόσες φορές τον χρόνο κάνουν σεξ κατά μέσο όρο οι Έλληνες.
Η σωστή απάντηση ήταν 164 και κατά τον Θεσσαλονικιό παρουσιαστή είναι και ο τοπ αριθμός του πλανήτη!!!
Με αφορμή αυτή τη δήλωση – πληροφόρηση του παρουσιαστή, βασισμένη όπως είπε σε έρευνα εταιρείας προφυλακτικών, σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί να είναι αυτή η μοναδική πρωτιά των Ελλήνων με παγκόσμια εμβέλεια. Δεν μπορεί απλά να έχουμε μια απλή πρωτιά σε μέσους όρους ετήσιων βατευμάτων ανά την υφήλιο. Δεν μπορεί να μην βρισκόμαστε στο Έβερεστ και άλλων αντίστοιχων κατορθωμάτων.
Κάναμε μία πρόχειρη έρευνα, δε θα σας πούμε ότι είναι η τοπ έρευνα παγκοσμίως, για τις πρωτιές που σαν Έλληνες μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε κατακτήσει. Τόσο σπουδαίες και τόσο συγκινητικές που αν είστε Έλληνες πρέπει να βουρκώσετε. Δε θα κατηγορηθείτε ως ανθέλληνες αν δεν το κάνετε αλλά κάντε το σας παρακαλούμε.
Αντίδραση από το άναμμα του πράσινου φαναριού ως το πάτημα της κόρνας
Είναι μία κλασική ατάκα, πιο παλιά και από την πρώτη πλαστική της Νατάσας Θεοδωρίδου. Κάποτε μας είχαν ορίσει σε ένα μάθημα φυσικής τη διαφορά του χρονικού διαστήματος και της χρονικής στιγμής με το παράδειγμα του ανάμματος του πράσινου φαναριού και της κόρνας που ακούγεται στα αυτιά μας σχεδόν ταυτόχρονα. Πόσο ταιριαστό παράδειγμα της τελειοποίησης στον απόλυτο συγχρονισμό που έχει πετύχει το μάτι μας με το χέρι μας. Ένας εγκέφαλος, δύο εντολές, μία παγκόσμια πρωτιά για τους Έλληνες. Κανένας δεν το κάνει τόσο τέλεια.
Καβγάδες σε ουρές
Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ένα φαινόμενο όχι αποκλειστικά ελληνικό αλλά σε τούτα δω τα χώματα έχει πάρει επαγγελματικές διαστάσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Και δεν μιλάμε για πολύωρες ουρές. Για ουρές που σου σπάνε τα νεύρα. Λέμε για την παραμικρή ουρά που θα τύχει να σχηματιστεί ακόμα και για το πιο ασήμαντο πράγμα.
Για ουρά τριών ατόμων στα αλαντικά του σούπερ μάρκετ. Ναι ρε, θα τσακωθούμε και εκεί. Για τις 12 φέτες γαλοπούλα βραστή light ή την μορταδέλα. Αν δεν πάρεις πρώτος τη μορταδέλα από τον άλλον που φτάσατε σχεδόν μαζί στη βιτρίνα των αλαντικών δε θα νιώσεις ποτέ αυτή την ικανοποίηση του νικητή.
«Ξέρεις ποιος είμαι;»
Αν ήταν ένας παγκόσμιος διαγωνισμός θα είχε σίγουρα στην κορυφή Έλληνες. Και όχι μόνο στην κορυφή, σε όλο το βάθρο. Τρία στα τρία θα κάναμε στα μετάλλια και ο δεύτερος με τον τρίτο θα συνεχίζουν ακόμα και στην απονομή να σιγομουρμουράνε «πώς έχασα ρε; ξέρεις ποιος είμαι εγώ; ξέρεις ποιος είμαι;». Όσο περισσότερο το λες, τόσο περισσότερο το πιστεύεις, τόσο πιο μεγαλύτερες ελπίδες διάκρισης έχεις σε έναν διαγωνισμό με αυτή τη θεματική. Συμπληρώνεται ιδανικά με ακατάσχετο λογίδριο επεξήγησης του ποιος είσαι εσύ.
Ελληνικός ήλιος – Ελληνικός ουρανός
Η παγκόσμια αυτή πρωτιά θα μας απονεμηθεί μόνο και μόνο γιατί πιστεύουμε ότι είναι διαφορετικός ο ήλιος ή ο ουρανός της Ελλάδας. Ένας ήλιος για όλους τους άλλους και ένας παγκόσμιας πρωτιάς ήλιος που ακολουθεί από πάνω την Ελλάδα αποκλειστικά. Ένας ήλιος κατά βάθος Έλληνας. Φωτοδότης, ρίχνει τις καλύτερες και πιο ζωογόνες ακτίνες του στα ελληνικά φυτούλια για να φωτοσυνθέσουν. Παγκόσμια πρωτιά και απονομή του επάθλου πάνω την επιφάνεια του ήλιου. Εκεί που μόνο ένας Έλληνας θα άντεχε να περπατήσει, να τα λέμε όλα.
DNA νικητή
Εντάξει παιδιά, ας είμαστε ρεαλιστές. Εφόσον το είπε κάποτε η Φανή Χαλκιά, ό,τι πιο καθαρό εμφανίστηκε ποτέ στον παγκόσμιο στίβο, θα είναι αλήθεια. Αυτό το ελληνικό DNA που σου επιτρέπει με λίγους μήνες προπόνησης και από το πουθενά να κερδίσεις αθλητές που προετοιμάζονταν σε τοπ επίπεδο χρόνια. Τι σημασία έχουν όλα τα άλλα;
Το ελληνικό DNA τα σέρνει μπροστά στα άλλα DNA. Το ελληνικό το DNA την έχει μεγαλύτερη απ’ όμων των άλλων, ας την βγάλουν τα DNA να την μετρήσουν. Σας πονάει το DNA μας; Το ζηλεύετε; Το λιγουρεύεστε; Με τη λιγούρα θα μείνετε. Είναι μόνο δικό μας.
Κατασκοπία της γειτόνισσας
Είναι λίγο δύσκολο να οριστεί το συγκεκριμένο βραβείο και πώς θα αποδειχτεί η πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ποια δεδομένα θα αποδειχτεί η πρωτιά; Δεν έχουν παρά να έρθουν να ζήσουν οι κριτές του διαγωνισμού ή οι εμπειρογνώμονες από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών του δίπλα σε μία Ελληνίδα γειτόνισσα.
Ποιοι δορυφόροι, ποιες μικροκάμερες, δίκτυα πληροφοριών, χάκερς, ποιες υποκλοπές στο Facebook; H Ελληνίδα γειτόνισσά σου ξέρει τα πάντα για σένα από την ώρα που πάρκαρε το φορτηγό με τα πράγματά σου κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Πώς γίνεται αυτό; Μεταφυσικά φαινόμενα δεν δύναμαι να εξηγήσω, περνάει μάλλον από γενιά σε γενιά η εκπαίδευσή τους. Κανείς δεν ξέρει. Εκτός από αυτές που τα ξέρουν όλα.