ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Να ΓΙΑΤΙ πρέπει να βάζετε νερό στο ουίσκι!

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (1)

Ποιοι πίνουν “σωστά” το ουίσκι; Όσοι το απολαμβάνουν αραιωμένο με λίγο νερό!

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ερευνητικό περιοδικό “Scientific Reports”, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση”, δήλωσε ο χημικός Björn Karlsson, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του. Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαελική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι, σύμφωνα με τον Karlsson.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

    1. Τι έγραψες εδώ ρε φίλε;;;
      Έχεις καταλάβει κάτι; Το πίνετε με (-ι) <——γιώτα..
      Καλύτερο είναι να μην πίνεις ουίσκι, γιατί πειράζει.

      1. Είναι η νέα ορθογραφία αυτή. Δεν το ξέρες;
        ΧΑΧΑΧΑ

        1. Ε μα τώρα……….έχουν κάνει αχταρμά τα greeklish με τα ότι να’ναι ελληνικά τους.
          Δυστυχώς κι αυτοί έχουν άποψη στο απόλυτο μηδέν.

  1. Το ποσο εξαρταται..
    Κυριως απο τους αλκοολικους βαθμους του ουισκυ..
    Πχ ενα 40% θελει λιγοτερο απο ενα δυνατο cask strength με πχ 55%
    Ομως σαν μετρο απ την εμπειρια μου ενα ποτηρι ουισκυ θελει 1-3 κουταλακια του γλυκου νερο και μαλιστα οχι βρυσης(εκτος αν εχετε φιλτρο)
    Αυτα

Comments are closed.