Το “σπαθί του Δράμαλη” ρίχνει η κυβέρνηση στο λαιμό ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών αυτοκίνητων!!

Κοινοποίηση:
oldphotosteli1413352880

Διαβάστε τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε..

«Μαχαίρι» και μάλιστα δίκοπο και πολύ κοφτερό θα ρίξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μας από φέτος!!

Το σχέδιο που θα θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση και παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης είναι να πληρώσουν ΟΛΟΙ… και εννοούμε να επιβαρυνθούν τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα.

Ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδη έδωσε παραδείγματα για τις αλλαγές που θα επέλθουν στα τέλη με βάση τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου. «Για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 ευρώ τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Στόχος είναι τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά να ελαφρυνθούν.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούν πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: