Το τσίρκο με τα Σκόπια πρέπει να τελειώσει – Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα πριν χαθούν από τον χάρτη

Κοινοποίηση:
skopje-630x400

Για μια ακόμη φορά ο αρχισυντάκτης της σκοπιανής εφημερίδας NOVA MAKEDONIJA, Αλεξάνταρ Ντίμκοφσκι,

παραποιεί την πραγματικότητα σε άρθρο του, προσπαθώντας να εμφανίσει ως στριμωγμένη την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Αλεξάνταρ Ντίμκοφσκι, του οποίου οι παιδικές αναλύσεις διακρίνονται από μια επιμονή να «κοντύνουν» την Ελλάδα σε σχέση με την υπό… διαμελισμό (ή διαμερισμό) μικρή πολυεθνική περίκλειστη χώρα του, ισχυρίζεται σε νέο μακροσκελές άρθρο του ότι οι Αμερικανοί δήθεν έχουν στείλει κάποιο «τελεσίγραφο» στην Αθήνα για τα Σκόπια και επικαλείται για αυτό του τον ισχυρισμό κάποια ελληνικά δημοσιεύματα που δεν κατονομάζει.

Όπως γράφει ο Ντίμκοφσκι, η επανέναρξη των συνομιλιών έγινε δεκτή στην Ελλάδα «με συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και με εμφανή φόβο για την στάση που θα τηρήσει η διεθνής κοινότητα, και κυρίως η Ουάσιγκτον, κατά την επόμενη περίοδο».

Τα ελληνικά ΜΜΕ -συνεχίζει ο Σκοπιανός δημοσιογράφος- κάνουν λόγο για τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς την Αθήνα ότι η υπομονή τους εξαντλείται και ότι το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει και εκτιμά ότι αυτά τα σαφή μηνύματα των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις νέες πολιτικές και το πνεύμα καλής γειτονίας που προωθεί η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στενεύουν δραστικά τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής πλευράς.

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον το αποφασίσουν, κανένα βέτο δεν θα τους περάσει, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κρατούν σφιχτοδεμένη όλη τη διεθνή κοινότητα, όπως γνωρίζουν ότι με το πείσμα και την στενοκεφαλιά μπορούν μόνο να δυσκολέψουν επιπρόσθετα τη ζωή τους», αναφέρει το άρθρο.

Απαντώντας από την πλευρά μας, μιας και γνωρίζουμε την πραγματικότητα, επισημαίνουμε ότι ο Ντίμκοφσκι έχει μεγάλη ιδέα για το κρατίδιό του, το οποίο από πολλούς θεωρείται ένα πρόβλημα που καλύτερα θα ήταν να χαθεί από τον χάρτη. Ένα κεντρικό βαλκανικό πρόβλημα που διορθώνεται με διαμελισμό, μια «βιώσιμη λύση» όπως τον θεωρούν.

Υπενθυμίζουμε ότι εάν τα Σκόπια αυτή τη στιγμή υφίστανται το οφείλουν στον Νίκο Κοτζιά που τον περασμένο Μάιο επενέβη δυναμικά και εγγυήθηκε τα σύνορά τους. Οι Σκοπιανοί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα τους προστάτεψε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ύστερα ο Ντίμκοφσκι -εκτός πραγματικότητας- ισχυρίζεται αναληθώς ότι δήθεν οι ΗΠΑ έστειλαν κάποιο τελεσίγραφο στην Αθήνα.

Δηλαδή, προσπαθεί να πείσει, ότι η Ουάσιγκτον έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα, στη χώρα ιστορικό της σύμμαχο που διαθέτει τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο ΝΑΤΟϊκό στρατό στα Βαλκάνια και έναν από τους φονικότερους στρατούς της ανατολικής Μεσογείου, που εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια από τον Δούναβη μέχρι τις ακτές του Λεβάντε και τη Βόρεια Αφρική, τελεσίγραφο για μια ανύπαρκτη φτωχή επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η οποία όσο περνά ο καιρός χάνει και την όποια σημασία της στον χάρτη, αφού άπαντες ολόγυρά της βρίσκονται στο ΝΑΤΟ. Διότι και το Κόσοβο μπορεί να μην έχει αναγνωριστεί, αλλά «χωράφι» των ΗΠΑ είναι.

Οι Σκοπιανοί προσπαθούν να «εκβιάσουν» τις ΗΠΑ λέγοντας ότι τους πιέζουν οι Ρώσοι, πράγμα που διορθώνεται πολύ εύκολα. Με διαμελισμό. Αρκεί ένα δημοψήφισμα στο αλβανικό στοιχείο.

Από εκεί και πέρα επειδή δεν είναι η Ελλάδα που σφετερίζεται όνομα, σύμβολα, ιστορία και ταυτότητα άλλου κράτους, είναι τα Σκόπια που το κάνουν αυτό, η τακτική που ακολουθούν «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» δεν πείθει κανέναν πλέον στη Δύση.

Μάλιστα, για να δώσουμε και μια αποκλειστική πληροφορία, διπλωματικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι, που παρακολουθούν τα Σκόπια, σχολίαζαν προ ολίγων ημερών ότι η ηγεσία τους αντί να ταξιδεύει διαρκώς από εδώ και από εκεί, κάνοντας τριτοκοσμική δημοσιοσχεσίτικη πολιτική, καλό είναι να κάτσει και να ασχοληθεί με τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που έχουν κολλήσει.

Σκοπιανοί όπως ο Ντίμκοφσκι καλλιεργούν την αίσθηση ότι δήθεν οι πύλες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές και τους περιμένουν και το μόνο που τους εμποδίζει είναι το ονοματολογικό.

Η πραγματικότητα όμως λέει άλλα. Ότι δηλαδή ακόμα και εάν βρεθεί λύση στο όνομα και τους δεχθεί το ΝΑΤΟ, η ΕΕ θα αργήσει πολλά χρόνια για αυτούς.

Μια πολυεθνική χώρα όπως τα Σκόπια, με τεράστια εσωτερικά προβλήματα κοινωνικής συνοχής και διαφθοράς, πρέπει να πάψει να είναι πρόβλημα για να εισέλθει στην ΕΕ. Δυστυχώς στα Σκόπια νομίζουν ότι εάν γίνουν μέλος της ΕΕ θα τους λυθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η λύση στα προβλήματά τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τους δεχθεί αφού λύσουν τα προβλήματά τους. Να το εμπεδώσουν αυτό, διότι με τις αυταπάτες και τις αλαζονείες το μόνο που κατάφεραν είναι η σημερινή πείνα και κατάντια τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: