ΤΡΕΛΟ ΓΛΕΝΤΙ στο Twitter: “Εγώ έξοδο από τη Σέγκεν θα κάνω εντυπωσιακή, μη με πουν καμία βλαχάρα!” (φωτο)

Κοινοποίηση:
newego_LARGE_t_901_106801792_type12905

Δεν ξεφεύγει τίποτα από τους τουιτεράδες! Το twitter….., που ως γνωστόν δεν αργεί να «περιλάβει»… λυτούς και δεμένους της πολιτική μας πραγματικότητας, κάνει πάρτι με το Ευρω-τελεσίγραφο για το προσφυγικό. Το hashtag #Schengen είναι πιο ψύχραιμο και προσανατολισμένο στα δεδομένα, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό «ξεσαλώνει»!

Αφορμή; Η αυστηρότερη προειδοποίηση προς τη χώρα μας ώστε να ολοκληρώσει την κατασκευή των hot spots για την υποδοχή των προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε σήμερα το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα, “υπό το πρίσμα των σημαντικότερων διαπιστώσεων”, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

Η έκθεση, αν και αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές υφίστανται πιέσεις, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν και να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές.

Διαδικασίες για την αντιμετώπιση εξαιρετικών περιστάσεων

 

Εάν μια έκθεση αξιολόγησης Σένγκεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αξιολογούμενο κράτος μέλος «αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο των κανόνων Σένγκεν» και εάν υπάρχουν «σοβαρές ελλείψεις στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα», η Επιτροπή μπορεί να προτείνει συστάσεις, που πρέπει να εγκρίνει το Συμβούλιο της ΕΕ, σχετικά με τη λήψη διορθωτικών μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

 

Προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με αυτές τις συστάσεις, η Επιτροπή μπορεί, βάσει του άρθρου 19α του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, να υποδείξει στο αξιολογούμενο κράτος μέλος να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων, ή η υποβολή στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω κράτος μέλος θα διαθέσει το δικό του προσωπικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.

 

Οι προτάσεις της Επιτροπής πρέπει να εγκριθούν από επιτροπή των κρατών μελών με ειδική πλειοψηφία. Το αξιολογούμενο κράτος μέλος έχει τότε προθεσμία τριών μηνών για να ολοκληρώσει τις διορθωτικές δράσεις.

 

Σε περίπτωση που, μετά την παρέλευση τριών μηνών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν για την κατάλληλη αντιμετώπισή τους, η Επιτροπή δύναται να ενεργοποιήσει την εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, εάν τα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 19α δεν είναι αποτελεσματικά, το Συμβούλιο της ΕΕ μπορεί, με βάση πρόταση της Επιτροπής, να συστήσει σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη να επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους στο σύνολο ή σε συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών συνόρων του(ς) ως λύση εσχάτης ανάγκης, προκειμένου να προστατευθεί το κοινό συμφέρον στον χώρο Σένγκεν. Η σύσταση του Συμβουλίου πρέπει να εγκριθεί με ειδική πλειοψηφία.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 26, και στις εξαιρετικές περιστάσεις που περιγράφονται ανωτέρω, οι έλεγχοι μπορούν να επαναφερθούν για διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες. Το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για επιπλέον εξαμηνιαίες περιόδους μέχρι και δύο έτη.

 

Πάντως το Τwitter μοιάζει να τρέχει πιο γρήγορα από τις εξελίξεις….

twitter5 twitter52fdfdf3,jpg twitter523,jpg twitterddd2fdfdf3,jpg twitterddddddd2fdddddfdf3,jpg twitterddddddd2fdfdf3,jpg

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. 8εκ Μωαμεθανοί και 2εκ από αυτούς μαχητές του ISIS.
    Μόνο ο σεισμός θα σώσει την Ελλάδα αν βγουν οι παρακρατικοί εκεινη τη στιγμή.Εσείς αράξτε στας Αθήνας διότι είστε κουλτουριάρηδες και θέλετε πόλη με οποιοδήποτε κόστος.

  2. Βασικα, εγω προτεινω να τους πεταξουμε τους μλκες μεσα στη Σενγκεν και να τους αφησουμε εκει!

Comments are closed.