Aπίστευτο!!! Ο Στουρνάρας απέδωσε εύσημα στον…εαυτό του για το κυβερνητικό του έργο!!! (Όλος ο απολογισμός στο Makeleio.gr)

Κοινοποίηση:
stroyrnaras

Τι κι αν η κοινωνία στενάζει; Τι κι αν η ανεργία καλπάζει; Τι κι αν η χώρα βουλιάζει; Ο Στουρνάρας κάθισε και έφτιαξε ολόκληρο υπόμνημα σε pdf  και καταγράφει σαν σε …ημερολόγιο τα »κατορθώματά» του… αποδίδοντας μάλιστα και τα εύσημα στον εαυτό του καθώς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, έκανε 5 φορές τον γύρο του πλανήτη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα!!!

Διαφημίζει, λοιπόν, τα πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, δημοσιονομικά αποτελέσματα με διεθνή αναγνώριση, διαρκής βελτίωση των οικονομικών δεικτών, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, τραπεζική ανασυγκρότηση, διαρθρωτικές αλλαγές στη φορολογική διοίκηση και βελτίωση ελεγκτικού έργου. Είναι μόνο μερικά από τα έργα του Γιάννη Στουρνάρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η χώρα θα βρεθεί εκ νέου σε αναπτυξιακή τροχιά, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, ενώ έχει ανακτήσει όλη τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της.

Επίσης, η φορολογική νομοθεσία απλοποιήθηκε και βελτιώθηκε, η φορολογική διοίκηση εκσυγχρονίστηκε, ενώ επιστράφηκαν 1,6 δισ. ευρώ, κυρίως σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, και μειώθηκε το σχετικό συσσωρευμένο δημόσιο χρέος ΦΠΑ από 1,5 δισ. ευρώ σε 0,65 δισ. ευρώ. Εξάλλου, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 50% και διανεμήθηκε κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα πάντα με τον απολογισμό, κατά τη συγκεκριμένη διετία ψηφίστηκαν 43 νόμοι αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών, 177 νόμοι αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, υπογράφηκαν 124 Προεδρικά Διατάγματα και 6.449 υπουργικές αποφάσεις (μέσος όρος 9 αποφάσεις ανά ημέρα) και διεκπεραιώθηκαν 9.616 υπηρεσιακοί φάκελοι (μέσος όρος 13 φάκελοι ανά ημέρα).

Ο κ. Στουρνάρας εκπροσώπησε τη χώρα σε 76 συσκέψεις- διάρκειας 252 ωρών- με τους επικεφαλής της τρόικας, σε 46 ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Ecofin, ενώ διήνυσε 204.388 χιλιόμετρα πτήσεων (5 φορές το γύρο της γης) και παρέστη σε 123 συναντήσεις με αλλοδαπούς αξιωματούχους στο υπουργείο Οικονομικών.

Κάποιος πρέπει να του θυμίσει κάτι »λεπτομερειούλες» που ξέχασε να βάλει στο υπόμνημα-ημερολόγιο… Την ανεργία των νέων που επί ημερών του ξεπέρασε το 60%, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα που ακρωτηριάστηκαν, επίσης, επί των ημερών του!

Έτσι, για να ‘ναι πλήρες αυτός ο απολογισμός που τον κάνει και νιώθει τόσο υπερήφανος…

Δείτε και μερικές απο τις κάρτες που έφτιαξε ο Στουρνάρας και αποτυπώνουν το έργο του!

stoyrnaras-ergo

stoyrnaras-ergo1

 

stoyrnaras-ergo2

 

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος…

stoyrnaras-ergo3

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλο τον απολογισμό

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.