Τσίπρας στους FT: Αν δεν αλλάξουμε την Ευρώπη, θα την αλλάξει η Λεπέν

Κοινοποίηση:
tsipras(1)_513_355

Στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας στην Ευρώπη, ώστε ο φόβος να μην σκοτώσει τη Δημοκρατία, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.

Στο άρθρο, που έχει τίτλο «Τελειώστε με τη λιτότητα πριν ο φόβος σκοτώσει την Ελληνική Δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως “αν δεν αλλάξουν την Ευρώπη οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, θα την αλλάξουν η Μαρίν Λεπέν και οι ακροδεξιοί της σύμμαχοι”.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται για τη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού στην περίπτωση που το κόμμα του αναδειχθεί νικητής των εκλογών, τονίζοντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την υποχρέωση της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωζώνης, όσον αφορά τη διατήρηση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και δεσμεύεται για τους ποσοτικούς στόχους.

«Το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγγυάται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ασφάλεια. Προσφέρουμε πολιτικές που βάζουν τέλος στη λιτότητα, ενισχύουν τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και βάζουν πάλι στα πόδια της τη μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουμε την Ευρωζώνη και να κάνουμε το ευρωπαϊκό όραμα ελκυστικό στους Ευρωπαίους πολίτες» τονίζει.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι περιμένουμε από την ΕΚΤ να ανακοινώσει ένα πλήρες πρόγραμμα. Το χρωστάει εδώ και καιρό. Θα πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να θεραπεύσει την Ευρωζώνη και να δώσει μήνυμα στη φράση “ό,τι χρειαστεί” για τη σωτηρία του ενιαίου νομίσματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: