Τσιράκι της τρόικας ο ΣΕΒ. Βάζει «βόμβα» στα εργασιακά. Ναι στις ομαδικές απολύσεις, το κόψιμο των απεργιών και τον κατώτατο μισθό

Κοινοποίηση:
k4

Κόντρα φαίνεται πως ξεσπά ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ γύρω από το φλέγον ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, κάτι που θ’ απασχολήσει έντονα στον επόμενο κύκλο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, επιθυμεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, «σπάζοντας» ουσιαστικά το κοινό μέτωπο που έχουν δημιουργήσει εργοδότες-εργατικά συνδικάτα και κυβέρνηση, απέναντι στις αιτιάσεις των Θεσμών για τα εργασιακά.

Ομαδικές απολύσεις

Σε ότι αφορά στις ομαδικές απολύσεις, η πρόταση του Συνδέσμου είναι να εφαρμοσθεί η κοινοτική νομοθεσία και να χρησιμοποιηθούν κοινοτικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να ελαφρύνουν μέρος από το πρόβλημα που δημιουργείται στο προσωπικό. Επί της ουσίας ο ΣΕΒ μιλάει για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ταυτίζεται πλήρως με τους δανειστές.

Συλλογικές συμβάσεις

Για τις συλλογικές συμβάσεις ο ΣΕΒ εκτιμάει ότι οι επιχειρησιακές πρέπει να υπερισχύουν των κλαδικών, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της λεγόμενης «υποχρεωτικής διαιτησίας».

Κατώτατος μισθός

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο ΣΕΒ τονίζει οι κοινωνικοί εταίροι επιζητούν να επανέλθει το παλαιό σύστημα καθορισμού, μέσω συλλογικής σύμβασης.

Περιορισμός απεργιών

Επίσης ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ του δραστικού περιορισμού των απεργιών, σημειώνοντας ότι πρέπει να εκλογικευτεί η απεργιακή νομοθεσία, ιδιαίτερα σε τομείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ή που εξυπηρετούν το γενικό οικονομικό συμφέρον (εταιρείες που παρέχουν ηλεκτρισμό, ύδρευση, επικοινωνίες, αλλά και μεταφορές, υγεία, κ.λπ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο ΣΕΒ πολλα ρεμαλα απο εκει μεσα απο το 2010 εκαναν κρυφτες συναντησεις με το ΔΝΤ και ζηταγαν να κανουν το κοσμο
    δουλους ..αν θυμασαι ειχε τσακωθει ο Στουρναρας ΥΠ,ΟΙΚ τοτε με το Τομσεν για αυτο το λογο
    για αυτο οταν πεσει η Χουντα των Φασιστων ΨευτοΔημοκρατων πρεπει να κατσουν στο εδωλιο
    για συμμετοχη σε γενοκτονια κατα των Ελληνων μαζι με τους πολιτικους..

  2. χιο βαλε στην εφημερηδα και στο σαιτ τησ επηχηρησησ που εχουνε τα κοπροσκηλα στο σεβ που ηνε στο κολπο λεο να μην περνουμε ουτε καρφητσα απο αφτουσ να κλησουν με σηνοπτηκεσ διαδηκασιεσ ουστ τσογλανια εσεισ εφθηνεστε γεια το κοψημο σηνταξεον μησθον και την μεγαλη ανεργια κουραδια

Comments are closed.