ΤΩΡΑ – ΑΝΑΒΟΛΗ της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαϊού όπου θα τεθεί και το θέμα της ακατλληλότητας της δικαστικής αίθουσας!

Κοινοποίηση:
PICT_20150420_081033

ενημέρωση 11.41

Η δίκη διεκόπη για τις 7 Μαίου οπότε και θα τεθεί το θέμα της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη στο Εφετείο καθώς δεν εξυπηρετείται , όπως είπαν, ούτε η δημόσια τάξη ούτε η δημοσιότητα της δίκης. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού είπε ότι στις 7 Μαΐου θα είναι και παλι κλειστά τα σχολεία και πάλι θα έχουμε τραυματίες…” Κάνω έκκληση” τόνιςε ο δήμαρχος για να ακούσει την ειςαγγελεα να λέει ότι συμφωνεί αλλά” είναι θέμα της πολιτείας και πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων. Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός η αίθουσα τελετών του εφετείου είναι ήδη κατηλημρ´νφ και πρέπει να βρεθεί λύση…Και κατέληξε ” η δίκη  Θα αρχίσει εδώ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα που θα δημιουργηθεί”.

Οι μάρτυρες

Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορητηρίου ο οποίος εκφωνήθηκε στο δικαστήριο,  περιλαμβάνει 131 πρόσωπα, από τα οποία τα 24 θα εξεταστούν για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον πατέρα του Παύλου Φύσσα.

Οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες  εκφωνήθηκαν τελευταίοι από την πρόεδρο  του Δικαςτηρίου με κωδική ονομασία μάρτυρας  Ά, Β, Γ, Δ, Ε οι οποίοι μέσω τηλεδιάσκεψης – βρίσκονται σε ειδικό χώρο- δήλωσαν παρόντες στο δικαστήριο.

Στους μάρτυρες περιλαμβάνονται :

Ο Δήμαρχος Αθηναίων,Γ. Καμίνης, ο συνταγματολόγος, Νικ. Αλιβιζάτος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική  Κατριβάνου, ο Δήμαρχος Νεμέας, Ευαγγ. Ανδριανάκος,  ο Δήμαρχος Νίκαιας, Γ.Ιωακειμίδης, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης , Μιχ.Σπουρδαλάκης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γ.Χριστόπουλος, αστυνομικοί διευθυντές και  ο δημοσιογράφος, Δημ.Ψαρράς που είχε αποκαλύψει το  κρυφό κατασταστικό της Χ.Α.

 

προηγουμενη ενημερωση

Αναβολή για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής.Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το makeleio.gr… εξαιτίας του ότι ο Νίκος Παπαβασιλείου ένας εκ των 69 κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την αναβολή της δίκης για τις 7 Μαΐου. Προκειμένου να μελετήσουν την δικογραφία οι δικηγόροι που όρισε τ δικαστήριο.

Όπως επισήμανε και η Πρόεδρος, στις 7 Μαΐου θα συζητηθεί και το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε αλλη αίθουσα, μακριά απ’ την περιοχή του Κορυδαλλού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: