ΤΩΡΑ: Πορεία στα Διαβατά από κατοίκους -Διαμαρτύρονται για την επέμβαση της Αστυνομίας και τη συνέχιση των εργασιών στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
diavata_poreia_13_2_1

Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στα Διαβατά κρατώντας αναμένος πυρσούς στα χέρια πολίτες που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. Μάλιστα σήμερα το πρωί έγινε επέμβαση της Αστυνομίας με στὀχο την απομάκρυνση των κατοίκων που αποτελούσαν την επιτροπή περιφρούρησης του στρατοπέδου.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.

Μάλιστα μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας για τη διακοπή εργασιών.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι και σε σημείο της Συμμαχικής Οδού.

diavata_poreia_13_2_1 diavata_poreia_13_2_2 diavata_poreia_13_2_3
seleo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Νταβατζιλίκια του δικτάτορα δεν πρέπει να περάσουν. Δεν θα περάσουν καλά οι Ταλιμπάν στη Μακεδονία, ειδικά αν προκαλούν με ασεβή συμπεριφορά. Οι καταυλισμοί θα γίνονται στάχτη και μπούρμπερη. Γιατί προτείνουν άλλες τοποθεσίες; Δεν έχουν τα κότσια να πούνε ΟΧΙ σε κανέναν λαθρό στον τόπο μας; Τις υποσχέσεις τις έδωσε ο Τσίπρας στους ξένους όχι ο ελληνικός λαός. Να κόψει τον λαιμό του ο τράγος και να κάνει καταυλισμό έξω απο το σχολείο των παιδιών του, το κωλοχώρι της μάνας του και της Περιστέρας.

  2. Οταν εκανε δηλωσεις ο δημαρχος τους πριν μια εβδομαδα ελεγε δεν ριξαμε εμεις τον φρακτη, αλλοι το κανανε, δεν τους γνωριζαμε, ακροδεξιοι, εμεις δεν εχουμε σχεση με ακροδεξιους, ειμαστε οικογενειαρχες. Παρτε τωρα το τριτο το μακρυτερο, γιατι ετσι ειναι η δημοκρατια της αριστερας. Στη Κω ειναι φασιστες και ακροδεξιοι, παρτε ενα δημοκρατικο μαθημα.

Comments are closed.