Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό: δωρεάν εργαζόμενες και Αναλώσιμες…

Κοινοποίηση:
kammenos

O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το Μνημόνιο Μπλόκαραν τις προσλήψεις των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και με την απειλή την Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!!

Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλάσσουν τις Ευκατάστατες Γυναίκες!

Τι θα κάνει ο Καμμένος με τις κρίσεις Αρχηγών; Σε ποια ερωτήματα πρέπει να απαντήσει;

Ψάρωσε κόσμο από το πρωί ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κούτρας με το άρθρο του «Στο χακί για (έξι μήνες) οι γυναίκες» που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο «σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ θα προβλέπει εθελοντική και όχι υποχρεωτική κατάταξη για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο να “κλείσουν” τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των γυναικών αυτών σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας, προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περνούν από εξάμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως και οι άνδρες που υπηρετούν τη θητεία τους, και στη συνέχεια θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας».

Αλλού όμως είναι η ουσία του δημοσιεύματος. Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο εκβιάζουν την νεολαία και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες με την αβάστακτη βαναυσότητα της Ανεργίας, για να τις Στρατολογήσουν στον Στρατό, παρέχοντας ως δέλεαρ μόρια για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ. Καμμένος και Μνημόνια Μπλοκάρουν την πρόσληψη νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Καταρχήν, όλοι γνωρίζουν ότι Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα προσληφθούν ποτέ ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεύτερον, ουσιαστικά το άρθρο αποκαλύπτει ότι ο διαγωνισμός πρόσληψης 1000 ΟΒΑ που είχε δρομολογηθεί, Μπλοκαρίστηκε από την Υπογραφή της νέας Μνημονιακής Συμφωνίας. Αυτό τονίζει ο Ανδρέας Κούστας γράφοντας: «η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως εκτιμάται, με το που θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» […]

Το σχέδιο της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών υπάρχει στα συρτάρια των Επιτελείων εδώ και χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες που η τρόικα με τα μέτρα που επιβάλλει σφίγγει ακόμη περισσότερο τη μέγγενη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατά συνέπεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανασύρθηκε.

Αφού λοιπόν μπλοκαρίστηκε η σοβαρή αυτή σπατάλη –τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως μόνο για τη μισθοδοσία των 1000 ΟΒΑ- το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Και αφού η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των Γυναικών, που θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.

Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ.
Επίσης φαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επηρεάστηκε στην λήψη αυτής της βάρβαρης πολιτικής του απόφασης όχι μόνο από την αντιδραστική του πολιτική συγκρότηση, αλλά και από τις πρόσφατες επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων!

Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά έρχεται να υλοποιήσει τις πιο ακραίες και επικίνδυνες απαιτήσεις των πιο αντιδραστικών τμημάτων του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά και των φασιστών.

Σε ανακοίνωση μας την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, με τίτλο

«ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» περιγράφαμε την συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας…

Και τονίζαμε: «Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου, του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση των προτάσεων τους που υποβλήθηκαν στον υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Αποκαλύπτοντας ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου και πάλι το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όχι μόνο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό, αλλά βασικά ντύνει εθνικά τα ξεχωριστά ιδία συμφέροντα. Και εδώ μιλάμε για το στρατιωτικό κατεστημένο, ανθρώπους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των εξοπλισμών, που έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χειραγώγηση του προσωπικού και στον κομματικό έλεγχο από τα πιο σκοτεινά κέντρα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καθόλου τυχαία, τις αποκρουστικές προτάσεις της Ε.Α.Α.Σ. διαφημίζει το φιλοναζιστικό σαιτ defencenet.gr

Ζητούν επειδή «Δεν είναι πλέον δυνατόν η στράτευση μόνο των ανδρών να καλύψει τις ανάγκες άμυνας της χώρας όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που λόγω του δημογραφικού προβλήματος θα εντείνεται το πρόβλημα» την υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών.

Αντί να πάρουν θέση για τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να ενισχύουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών.

Σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προυποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου.

Επειδή, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εμπλέκοντας τον Ελληνικό Στρατό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντείνοντας τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αυξάνει ολοένα τις Ασκήσεις και την πολεμική προετοιμασία-ετοιμότητα.

Τέλος, γιατί ουσιαστικά μετατρέπουν τον Στρατό σε ένα μηχανισμό που θα επιστρατεύει την νεολαία και μέσω του δήθεν κοινωνικού ρόλου, θα εξασφαλίζει όλη εκείνη τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που απαιτούνται για να καλύψουν με όρους δουλικής εργασίας τα κενά του κρατικού μηχανισμού και των ΟΤΑ!

Φτάνουν να ενσωματώσουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την ισότητα στην επίσημη κυβερνητική πολιτική! Αυτές τις ακραίες θέσεις φέρεται σύμφωνα με το δημοσιογράφο Ανδρέα Κούτρα έτοιμη να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: