Νέα ερωτηματικά φέρνει στο φως σύμφωνα με τον Καναδό ερευνητή η εκκλησία στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου καθώς οι απαγωγείς φέρεται ότι γνώριζαν ότι στον χώρο βρίσκονταν διάφορα μικρά κτίρια με πόρτες που μπορούσαν να κλειδώσουν, ενώ σε κοντινή απόσταση ένα επίμαχο εκκλησάκι.
Το σημείο αυτό είχε αρχικά επιλεγεί από τον εγκέφαλο καθώς το γνώριζε καλά από την εποχή που εργαζόταν σαν οδηγός και μετέφερε Αμερικανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Καναδού ερευνητή, σε ένα από αυτά τα κτίρια άφησαν προσωρινά τη σορό του Μάριου.
Στη συνέχεια τα δύο οχήματα επέστρεψαν στην Αθήνα και χώρισαν στην Λεωφόρο Συγγρού. Δύο άτομα από την άγνωστη μέχρι σήμερα Ομάδα 1, κατευθύνθηκαν προς το Παλαιό Φάληρο.
Το τρίτο μέλος μαζί τον εγκέφαλο, σε άλλη τοποθεσία. Εκεί μίλησαν με ένα ακόμα άτομο που είναι αναμεμειγμένο στην υπόθεση και καθάρισαν το αυτοκίνητο του Μάριου.
«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά από την έρευνα της εκπομπής σας δεν έκαναν και πολύ καλή δουλειά με το καθάρισμα του αυτοκινήτου. Γιατί αργότερα βρέθηκαν πολλά στοιχεία μέσα σε αυτό και βεβαίως το αίμα του Μάριου», τόνισε ο ερευνητής.
Αρκετές μέρες αργότερα και καθώς οι απαγωγείς ανησυχούσαν για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, μήπως κάποιος ανακάλυπτε τη σορό του άτυχου νέου, βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή, για να καταλήξουν στον τελικό χώρο ταφής του. Η Ομάδα 1 συνέχισε να ζητάει λύτρα κάτι που δεν κατάφερε να πάρει γιατί η μητέρα του Μάριου επέμενε να ακούσει τη φωνή του.
«Η τοποθεσία ταφής είναι στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού».
«Γνωρίζουμε πως σε διάστημα εννέα ημερών τα μέλη της Ομάδας 1 μίλησαν μεταξύ τους τριάντα φορές. Είχαν πανικοβληθεί μήπως κάποιος έβρισκε το πτώμα και για το λόγο αυτό υπήρξαν πολλές μυστικές συναντήσεις», ανέφερε ο ερευνητής.
Τότε αποφασίστηκε δύο από τα μέλη να επιστρέψουν στο σημείο που είχαν αρχικά εναποθέσει το πτώμα. Έφτασαν εκεί με ένα κόκκινο φορτηγάκι με το οποίο θα μετέφεραν τη σορό στον τελικό τόπο ταφής της. Η έρευνα του ειδικού προσδιορίζει το σημείο αυτό σε δασική περιοχή που είχε καεί από πυρκαγιά. Κατά την ταφή θα χρησιμοποιούσαν κάρβουνα που χρησιμεύουν και σαν απορροφητικά.
«Η διαδικασία σήψης είχε προχωρήσει πολύ και έπρεπε να ελέγξουν την έντονη δυσοσμία. Έχουμε μάρτυρες και στοιχεία για να υποστηρίξουμε το γεγονός ότι πήγαν να πάρουν τη σορό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχουμε πολύ σημαντικούς λόγους και στοιχεία να πιστεύουμε πως η τοποθεσία ταφής είναι στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο ερευνητής.