Αποφασίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να ανακληθούν οι άδειες παραμονής των δυο ανήλικων παιδιών της Ντιάνας που είχε αποκτήσει με τον πρώτο της σύζυγο, τα οποία μένουν με τον πατριό τους, την γιαγιά τους αλλά και την αδερφή τους στην Θεσσαλονίκη.
Ο σύζυγος της άτυχης μεσίτριας, Μιχαήλ Πάκκας, αναφέρθηε στην αναλγησία που επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία στα δύο ανήλικα παιδιά της δολοφονημένης συζύγου του.
«Μεγαλώνω τρία ανήλικα παιδιά και παλεύω για την υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας μου. Μέσα σε όλα αυτά έρχομαι αντιμέτωπος με τέσσερις εξωφρενικές αποφάσεις ανάκλησης άδειας παραμονής της νεκρής γυναίκας μου, των δύο παιδιών αλλά και της πεθεράς μου. Τα παιδιά έχουν πάθει σοκ! Έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα με παράβολα, με αιτήσεις, με φωτογραφίες, με δαχτυλικά αποτυπώματα που ζητούν από τα παιδιά προκειμένου να μπορέσω να τα κρατήσω στην Ελλάδα. Έχω καταθέσει νέες αιτήσεις να παραμείνουν στην Ελλάδα»
Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ντιάνας προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τα παιδιά στην Ελλάδα, προκειμένου να τα φροντίζει και να μην αποχωριστούν τον ίδιο αλλά και την αδελφή τους.
Ο Μιχαήλ Πάκκας έχει επιδοθεί σε ένα γραφειοκρατικό αγώνα, ενώ παράλληλα με τις πληγές να είναι ακόμη νωπές από την δολοφονία της συζύγου του προσπαθεί να συμπαρασταθεί στα ανήλικα παιδιά, τα οποία στην ιδέα και μόνο πως μπορεί να επιστρέψουν μόνα τους στην Γεωργία έχουν σοκαριστεί «Έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και προσπαθώ να συμπαρασταθώ στα παιδιά τα οποία στην ιδέα ότι θα φύγουν από την Ελλάδα και την οικογενειακή τους στέγη έχουν σοκαριστεί και έχουν αγχωθεί πάρα πολύ».
Ο ίδιος ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει «Θεωρώ ακατανόητη αυτή την απόφαση. Πιστεύω ότι πρέπει να επέμβουν κάποτε ανώτεροι και αρμόδιοι και να υπάρξει μια τιμωρία για αυτή την διοίκηση η οποία είναι όχι μόνο απρόσωπη αλλά αλλόκοτη. Δεν είναι αυτή φυσιολογική συμπεριφορά δημόσιας διοίκησης απέναντι σε ορφανά παιδιά».
Τα δύο παιδιά μένουν με τον πατριό τους, την αδερφή τους και την γιαγιά τους στην Θεσσαλονίκη. Ο πατριός τους δεν τα ξεχώρισε ποτέ και από την πρώτη στιγμή τα έχει σαν δικά του παιδιά. Με την οικογένεια να προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και το κενό που άφησε πίσω της η 36χρονη δυσαναπλήρωτο, ο Μιχαήλ Πάκκας είναι αντιμέτωπος με έναν ακόμη εφιάλτη και προσπαθεί με κάθε μέσο να κρατήσει τα παιδιά στην Ελλάδα τα οποία η ελληνική πολιτεία τα στέλνει στην Γεωργία, μόνα τους!
Ανακάλεσαν και την άδεια διαμονής της δολοφονημένης Ντιάνας
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το κράτος δεν ανακάλεσε μόνο τις άδειες διαμονής των δύο παιδιών αλλά και της νεκρής μητέρας τους, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρούργου, ο οποίος στην συμπληρωματική του απολογία επιχείρησε να υποστηρίξει την εκδοχή του ιατρικού λάθους ως αιτία θανάτου της 36χρονης Ντιάνας.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστήριζε ότι «τον παγίδευσαν» και πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της το μοιραίο απόγευμα, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν για μία επέμβαση ρουτίνας, ενώ υποδείκνυε ενόχους, φωτογραφίζοντας ακόμη και τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας.
Η δικηγόρος του συζύγου της άτυχης Ντιάνας, Κυριακή Πακιρτζίδου μιλά για την υπόθεση:
«Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Το κράτος επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία σε δύο ανήλικα παιδιά τα οποία έχασαν την μητέρα τους από δολοφονική ενέργεια Έλληνα πολίτη, σε δημόσιο νοσοκομείο. Αντί να έχουν την συμπαράσταση του κράτους έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται ανεπιθύμητα για την ελληνική επικράτεια και να τα διώχνουν. Τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι άνθρωποι με καταδίκες, τους βάζουν σε μία κατηγορία στην οποία δεν ανήκουν. Είναι δύο ανήλικα παιδιά που ζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, που η αδερφή τους έχει την ελληνική υπηκοότητα και ζει εδώ, ο πατριός τους ζει εδώ, αλλά είχαν την ατυχία να δολοφονηθεί με τον σκληρότερο τρόπο η μητέρα τους. Αναλγησία και παραλογισμός από το ελληνικό δημόσιο σε δύο ανήλικα παιδιά».
Το χρονικό της υπόθεσης
Η άτυχη 36χρονη μεσίτρια από την Θεσσαλονίκη είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποιες σκληρυντικές ενέσεις καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με κιρσούς στα πόδια. Τα ίχνη της χάνονται και δεν επιστρέφει ποτέ από την επέμβαση ρουτίνας. Ο σύζυγός της ανησυχεί και αρχίζει να την αναζητεί, αλλά μάταια. Ο ίδιος δηλώνει την εξαφάνιση της στις 27 Απριλίου. Έκτοτε ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό της.
Για την υπόθεση της εξαφάνισης της 36χρονης , μητέρας τριών παιδιών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν από την πρώτη στιγμή ενδείξεις ότι πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας και όχι εξαφάνισης. Για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το παζλ έπρεπε να εντοπίσουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας. Μόλις βρέθηκε το πτώμα της 36χρονης σε ρέμα στο Παλιούρι, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο και ξεκίνησαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Από τη στιγμή που ο σύζυγος της 36χρονης είχε δηλώσει την εξαφάνισή της, η Αστυνομία στράφηκε στον 38χρονο αγγειοχειρουργό. Ο 38χρονος γιατρός μετά την πράξη στην οποία φέρεται να προέβη αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα, όπου και κατάγεται. Οι αστυνομικοί έγιναν σκιά του και περίμεναν να κάνει ένα λάθος. Το λάθος του αγγειοχειρουργού έγινε όταν δήλωσε στους αστυνομικούς πως το βράδυ της 26ης Απριλίου, μετέβη στην οικία του, στο Πανόραμα. Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί προέκυπτε ότι ο 38χρονος… δεν πήγε στο Πανόραμα, αλλά στην Χαλκιδική. Κάμερες παρακολούθησης δείχνουν το όχημα του αγγειοχειρουργού να κατευθύνεται προς Χαλκιδική και να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Ο ίδιος αρχικά στην κατάθεσή του υποστήριζε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, πως τον «παγίδευσαν», πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της το μοιραίο απόγευμα, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν για μία επέμβαση ρουτίνας, ενώ υποδείκνυε ενόχους, φωτογραφίζοντας ακόμη και τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας. Μετά τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, τις καταθέσεις συναδέλφων του , τα αποτελέσματα DNA και πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων που δεν του άφηναν κανένα περιθώριο και τον «έκαιγαν», ο ίδιος υποστήριξε πως η Ντιάνα «του έμεινε στα χέρια» και κατέθεσε αίτημα για συμπληρωματική απολογία. Το αίτημά του έγινε δεκτό από την ανακρίτρια και ο αγγειοχειρούργος επιχείρησε να υποστηρίξει την εκδοχή του ιατρικού λάθους ως αιτία θανάτου της 36χρονης Ντιάνας. Ωστόσο για ακόμη μία φορά δεν απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα της ανάκρισης.
Πραγματικά, είναι παράλογο να ανακαλούν τις άδειες παραμονής δύο ανήλικων παιδιών ,τη στιγμή,μάλιστα,που ο πατριός τους τα αγαπάει τόσο πολύ και δεν τα ξεχωρίζει από το δικό του παιδί.Δεν φτάνει που έχασαν τη μητέρα τους με τόσο σκληρό τρόπο έρχεται και το ανάλγητο κράτος να τα διώξει σαν εγκληματίες.Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.Εύχομαι ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στον κ.Πάκκα να σηκώσει το σταυρό του και παράλληλα να τον αξιώσει να τον γνωρίσει βαθιά και ουσιαστικά.Μόνο σε Αυτόν θα βρει παρηγοριά,δύναμη,κουράγιο,ελπίδα,υπομονή και πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που,ήδη,έχουν δημιουργηθεί αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον!!!