Ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικές είναι οι προβλέψεις, ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, καθώς προεικονίζουν ορισμένα στοιχεία του μέλλοντος.
Από τις χαρτορίχτρες και τους χειρομάντες, μέχρι διάσημους προφήτες, όπως ο Νοστράδαμος, έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες που όμως αρκετοί άνθρωποι τις υιοθέτησαν, καθώς θεωρούσαν ότι επηρεάζουν άμεσα το πεπρωμένο τους.
Μολονότι οι προβλέψεις δεν παρέχουν εγγυημένη πληροφόρηση για το μέλλον, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Μάλιστα, μερικές από αυτές χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί αιώνες, προκειμένου να επαληθευτούν.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια λίστα από τις 25 πιο απίστευτες προβλέψεις στην ιστορία που βγήκαν αληθινές.
Μεταξύ αυτών, θα ακούσετε για τον Αμερικανό συγγραφέα, Edward Bellamy (1850- 1898) ο οποίος σ” ένα μυθιστόρημα του προέβλεψε την πιστωτική κάρτα, καθώς και τον Σέρβο εφευρέτη Nikola Teslα (1856 -1943), που η συνεισφορά του θεωρείται σημαντική στην ασύρματη τεχνολογία.
ΒΙΝΤΕΟ: Η κρίση σκοτώνει τα περίπτερα, αποκαλυπτικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 12:28
Δείτε το βίντεο:
https://youtu.be/tj-In2leTcA
Ιδρύεται Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των «Τσάμηδων» στην Πάργα
8 Σεπτεμβρίου 2017
Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων των «Τσάμηδων» κατά την περίοδο 1941-1944 ιδρύεται, σε μια συγκυρία που οι αλβανικές προκλήσεις «φουντώνουν» απέναντι στη χώρα μας.
Αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δήμου Πάργας για την καταστροφή του Φαναρίου από τους Γερμανούς και τους «Τσάμηδες».
Στο Σύλλογο αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη, απόγονοι οικογενειών, που υπήρξαν θύματα των εκκαθαρίσεων των «Τσάμηδων» από ολόκληρη τη Θεσπρωτία και την περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Πάργας.
Το ψευδοζήτημα των «Τσάμηδων» και της «Τσαμουριάς», με τη διεκδίκηση όχι μόνο της Θεσπρωτίας και των περιουσιών τους στην περιοχή αυτή, αλλά και της περιοχής μέχρι του Αράχθου ποταμού, μπαίνει συχνά ως θέμα αλυτρωτισμού των Αλβανών και δηλητηριάζει συνεχώς τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. Το θέμα όμως έχει κλείσει.
Το Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων, με αμετάκλητες αποφάσεις, τους καταδίκασε ως προδότες και δήμευσε την περιουσία τους.
Μετά την Θράκη, έρχεται η σειρά της “Τσαμουριάς”: Τι διεκδικούν και επίσημα οι Αλβανοί!
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 18:57
Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα στα εθνικά θέματα
Φαίνεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και το επακόλουθο ρήγμα ασφάλειας που δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, έχει “ανοίξει την όρεξη” στους γείτονες της χώρας μας, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς αφορμές να πλήξουν την εθνική ομοιογένεια. Σήμερα, ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής Άμετ Γκιανάι που εκλέγεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για τη λεγόμενη γενοκτονία των τσάμηδων στο κοινοβούλιο των Βρυξελλών.
Όπως αναφέρει ο ίδιος και αναπαράγουν με διθυράμβους τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:
Καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των τσάμηδων το 1944.
Καλείται η ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει το υπ’ αριθμόν 2636 βασιλικό διάταγμα της 10ης Νοεμβρίου 1940, γνωστό ως «κατάσταση πολέμου» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, που θα επιτρέψει την άρση της κατάσχεσης των ιδιοκτησιών των επιζώντων και των απογόνων.
Καλείται η Ελλάδα να εγκρίνει στους επιζώντες και τους απογόνους των της γενοκτονίας των τσάμηδων του 1944, να επιστρέψουν στα εδάφη τους και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως κάθε Έλληνας πολίτης ή τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα της επίσκεψης στους τάφους των νεκρών τους από τη γενοκτονία του 1944.
Καλείται, επίσης, η περιφέρεια των Βρυξελλών να συμβάλει στην επίλυση αυτού του ανοιχτού θέματος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επίτροπος της Διεύρυνσης Γιόχαννες Χαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.
Καλείται η περιφέρεια των Βρυξελλών να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν το διάλογο μεταξύ της αλβανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τους τσάμηδες.
Να διαβιβάσει το ψήφισμα αυτό στον πρωθυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και στον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το ψήφισμα αυτό έρχεται να προστεθεί στις πιέσεις που ασκούν οι αυτοαποκαλούμενοι “σύλλογοι των Τσάμηδων” σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα και κυβερνήσεις. Επιπλέον, έρχεται να εντείνει την ήδη οξυμένη κατάσταση μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του Αλβανού εθνικιστή, Ταχίρ Βελίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας είναι…Αλβανοί!
«Η χθεσινή δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι μια γελοία δήλωση ενός εκπροσώπου μιας τεχνητής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία αν και είναι, άδικα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, κυρίως τους Αρβανίτες και τους Αλβανοτσάμηδες. Εάν ο κ. Κοτζιάς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, τότε αν ενεργήσει για να μας πείσει, ας εφαρμόσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, ας αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Αρβανιτών και των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας. Στη συνέχεια, ας συνεχίσει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στους Αλβανοτσάμηδες, να αποζημιώσει για τη ληστεία με τη βία της ιδιοκτησίας, τον επαναπατρισμό των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, το δικαίωμα της οργάνωσης εξουσίας και διοίκησης και της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς της αρχής της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της από-αποκοικιοποίησης των 15.674 τ.χ. αλβανικού εδάφους που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», ήταν η ακριβής δήλωση του Βελίου.
Ποιες θα είναι οι χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο μετά από μία σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο;
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 18:38
Σε μία σύγκρουση που δεν αποκλείεται να μεταφραστεί και σε περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο.
Βιετνάμ και Ιαπωνία είναι οι χώρες -εκτός από Νότια και Βόρεια Κορέα- που θα πληγούν περισσότερο σε περίπτωση που ξεσπάσει μία σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, εκτιμά σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αν υπάρξει σύρραξη, τίθενται άμεσα υπό κίνδυνο οι βαθμολογίες -μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας- «Αa2» (με σταθερό outlook), «Α1» (με σταθερό outlook) και «Β1» (με θετικό outlook) για Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Βιετνάμ, αντίστοιχα.
Μεταξύ των πιθανών πρωταγωνιστών, οι ευρύτερες συνέπειες για ΗΠΑ. («Aaa» με σταθερό outlook) και Κίνα («A1» με σταθερό outlook) θα ήταν περιορισμένες.
Για τις Η.Π.Α., η απότομη άνοδος των στρατιωτικών δαπανών θα επέφερε φορολογικές πιέσεις, ενώ, στην περίπτωση της Ιαπωνίας, η ανάπτυξη θα επιβραδυνόταν σημαντικά, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθεροποίηση των επιπέδων δημοσίου χρέους.
Για το Βιετνάμ, η απώλεια εξαγωγών προς τη Νότια Κορέα και οι διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού θα εξασθενούσαν το πιστωτικό προφίλ της ασιατικής χώρας.
Με την ήδη υψηλή επιβάρυνση του χρέους (52,6% του ΑΕΠ το 2016), η βιετναμέζικη κυβέρνηση ενδέχεται να μην έχει το περιθώριο να αποκαταστήσει το οικονομικό σοκ χωρίς σημαντική εξασθένιση της δημοσιονομικής ισχύος.
Μεταξύ των υπόλοιπων γειτονικών χωρών, οι πιστωτικές συνέπειες μιας μεγάλης σύγκρουσης θα ήταν περιορισμένες για τη Σιγκαπούρη («Aaa»με σταθερό outlook), το Χονγκ Κονγκ («Aa2» με σταθερό outlook) και την Ταϊβάν («Aa3» με σταθερό outlook), σημειώνει ο οίκος.
Γνωρίστε το μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 18:29
https://youtu.be/fJ4MXc5n8I8
Το FBI δεν υποχρεούται να ανακοινώσει πως παραβίασε το iPhone 5c
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 12:19
Το θέμα που μας απασχόλησε αρκετά πέρσι ήταν αν η Apple θα δεχόταν τελικά να συνεργαστεί με τις αρχές,
να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα στο iOS προκειμένου να μπορέσει το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη.
Το iPhone 5c ανήκε στον τρομοκράτη Syed Farook, υπεύθυνο για τον θάνατο 14 ανθρώπων στο San Bernardino της Καλιφόρνια στις 2 Δεκεμβρίου. Οι Αρχές τον εντόπισαν και τον σκότωσαν, ενώ έπεσε στα χέρια τους το κινητό του, το οποίο όμως ήταν κλειδωμένο.
Η Apple κλήθηκε να συνεργαστεί με το FBI για να ξεκλειδώσει το κινητό, αλλά η ίδια ήταν σαφής ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση και αρνήθηκε να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα στο iOS, θέτοντας σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών της.
Αρχικά το δικαστήριο διέταξε την Apple να συνεργαστεί, η ίδια όμως αρνήθηκε. Σύμφωνα με τον CEO Tim Cook, η εταιρεία φοβόταν ότι αν δημιουργηθεί η πίσω πόρτα, υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε λάθος χέρια.
Για μήνες ολόκληρους μαινόταν η κόντρα μεταξύ Apple και Αρχών, δέχτηκε αρκετές επικρίσεις από άτομα όπως ο Donald Trump, ενώ μεγάλες εταιρείες στάθηκαν στο πλευρό της.
Τελικά όμως, το FBI κατάφερε να ανοίξει το κινητό και φάνηκε πως δεν βρέθηκε καμία χρήσιμη πληροφορία μέσα. Η Apple θέλησε να μάθει πως κατάφερε το FBI να ανοίξει το κινητό του Farook, ενώ οι φήμες έλεγαν ότι πλήρωσε σχεδόν 1 εκατ. δολάρια σε τρίτους.
Η Apple και ο υπόλοιπος κόσμος φαίνεται πως δεν θα μάθει ποτέ τι εργαλεία χρησιμοποίησε το FBI για να παραβιάσει το iPhone. Vice News, USA Today και Associated Press είχαν υποβάλει αγωγή για την Ελευθερία της Πληροφορίας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις παραπάνω μεθόδους και το ποσό που δόθηκε, αλλά το δικαστήριο την απέρριψε.
Οι πληροφορίες αυτές είναι πλέον προστατευμένες, αλλά υπάρχει δυνατότητα να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.
Ποια είναι τα κακά μαντάτα για τα κόκκινα δάνεια – Ποιοι θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 18:00
«Σκληραίνει» το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων,
καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να ζητήσει από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να εξοικονομήσουν κεφάλαια, για να καλύψουν το 100% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, όταν και θα υιοθετηθεί το διεθνές πρότυπο χρηματοοικονομικής αναφοράς 9 (IFRS 9), η ΕΚΤ θα δώσει στις τράπεζες περιθώριο δύο ετών, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα κεφάλαια αυτά και επτά χρόνια, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα δάνεια» μέσω ρυθμίσεων, πωλήσεων και εκποιήσεων.
Οι νέοι αυτοί κανονισμοί, σύμφωνα με το newmoney , αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τις τράπεζες της Ελλάδας και της Ιταλίας, που έχουν μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, τα νέα μέτρα δεν θα ισχύσουν για τα υπάρχοντα NPLs, που ανέρχονται περίπου στο ένα τρισ. στην ευρωζώνη, αλλά θα αποτρέψουν τη δημιουργία νέου χρέους.
«Η εφαρμογή αναχωμάτων (backstops) δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε απότομες κινήσεις, αλλά θα πρέπει μάλλον να εφαρμοστεί με σταδιακό τρόπο από τις τράπεζες, από τη στιγμή που εγγράφεται ένα μη εξυπηρετούμενο άνοιγμα, μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος για προβλέψεις στο 100%» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο της ΕΚΤ.
Αυτή τη στιγμή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σε θέση να καλύψουν το 45% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το α’ τρίμηνο του 2018.
Το νέο πλαίσιο δεν θα είναι δεσμευτικό, ωστόσο οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσουν ικανοποιητικά τις όποιες αποκλίσεις.