ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! Το σκηνικό πολέμου στα Ίμια πονοκεφαλιάζει την Άκτωρ – Το έργο που δε λέει να ξεκινήσει

Κοινοποίηση:
aktor_0

Εφόσον δεν κλιμακωθεί η ένταση της Ελλάδας με την Τουρκία, το δόγμα business as usual θα επικρατήσει, οδηγώντας στη συμβασιοποίηση, ενδεχομένως, έως το τέλος του μήνα, έργου στην Κωνσταντινούπολη με ανάδοχο την Άκτωρ.

Πρόκειται για το έργο της υλοποίησης μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ, για το οποίο η τεχνική εταιρεία αναδείχθηκε, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, τον περασμένο Αύγουστο.

Στη γειτονική χώρα η Άκτωρ έχει εντείνει τη δραστηριότητά της, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διεκδικεί ένα ακόμη project από κοινού με έναν από τους μεγαλύτερους τουρκικούς ομίλους. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, είναι προσανατολισμένη στη διεκδίκηση μονάδων βιολογικού καθαρισμού στο εξωτερικό, αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει σε αυτού του είδους τα σύνθετα περιβαλλοντικά έργα.economy365.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα βιολογικών καθαρισμών, που υλοποιεί η εταιρεία, κοινοπρακτικά με την ισπανική Aqualia και την κολομβιανή κατασκευαστική Cass Constructores, βρίσκεται στην Κολομβία. Η μονάδα, προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ, θα επεξεργάζεται, ημερησίως, 600.000 κυβικά μέτρα νερού που προέρχονται από 3 εκατ. νοικοκυριά, με την υφιστάμενη στην πόλη Salitre της Μπογκοτά να είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων. Στην μονάδα που θα κατασκευάσει το κονσόρτσιουμ των Ακτωρ-Aqualia-Cass Constructores θα στηριχθεί το έργο της απορρύπανσης του ποταμού Μπογκοτά, ενώ θα είναι δυνατή η χρήση του νερού για άρδευση.

Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση για το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Άκτωρ δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων χωρών, στη Χιλή, τη Βραζιλία και την Αγγλία. Στη Χιλή ανέλαβε την κατασκευή 6 έργων συνολικής ισχύος περίπου 50MW, εκ των οποίων 10MW έχουν ήδη εκτελεστεί και έχουν τεθεί σε λειτουργία ενώ στη Βραζιλία έχει αναλάβει την κατασκευή Φ/Β Πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 450 MW από τα οποία τα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία.

Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς για την κατασκευή (EPC) αιολικών πάρκων στη Βραζιλία και τη Χιλή, ενώ επιδιώκει να δραστηριοποιηθεί στην Αργεντινή και την Αυστραλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: