Φρικαλεότητες στο Ιρακ από τζιχαντιστές: Καυχιόνται για την ομαδική εκτέλεση 1.700 στρατιωτών – αποκεφάλισαν αξιωματούχο…και έπαιζαν μπάλα !

Κοινοποίηση:
irak-tzihant

Την ώρα που ιρακινές δυνάμεις έχουν ενισχύσει την άμυνά τους στην πρωτεύουσα και ετοιμάζονται για αντεπίθεση, τζιχαντιστές σουνίτες αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), που προελαύνουν στη χώρα, προχώρησαν σε δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων στρατιωτών….

Σε μια απόπειρα ψυχολογικής τρομοκρατίας εναντίον των μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, η οργάνωση καυχήθηκε ότι έχει σκοτώσει 1.700 στρατιώτες και δημοσίευσε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα εικόνες δεκάδων εξ αυτών με πολιτικά ρούχα δεμένων πισθάγκωνα να μεταφέρονται με φορτηγά, μετά την κατάληψη του Τικρίτ.

Στις φωτογραφίες, η αυθεντικότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε από τον ιρακινό στρατό, φαίνονται, μετά την εκτέλεσή τους, οι σοροί τους στοιβαγμένες σε φορτηγά. Σοκ προκάλεσε και το ανατριχιαστικό βίντεο που ανέβασαν στο Twitter οι σουνίτες αντάρτες με τον αποκεφαλισμό ενός αξιωματούχου της ιρακινής αστυνομίας και το σχόλιο «Αυτή είναι η μπάλα μας. Είναι φτιαγμένη από δέρμα», συνοδευόμενο από το hashtag του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο κοινωνικό δίκτυο (#WorldCup).

Μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία οι τζιχαντιστές πήραν τον έλεγχο πόλεων στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται ότι έχουν επιβραδύνει την προέλασή τους προς τη Βαγδάτη και ετοιμάζουν αντεπίθεση για να τους σταματήσουν.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες του ISIL κινήθηκαν χθες προς τα βορειοδυτικά, επιτιθέμενοι στην πόλη Ταλ Αφάρ που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα δυτικά της κατειλημμένης Μοσούλης, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Και οι Κούρδοι μαχητές περσμέργκα, οι οποίοι προ ημερών εκμεταλλεύτηκαν το χάος και κατέλαβαν το Κιρκούκ, έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν τις περιοχές τους.

Και όλα αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών και που το ιρανικό ΥΠΕΞ τάχθηκε εναντίον «οποιασδήποτε ξένης επέμβασης στο Ιράκ». Κατά της παρουσίας ξένων στρατιωτών στην περιοχή τάχθηκε και ο κυβερνήτης της Μοσούλης, Ατιλ αλ Νουτζάιφι, ο οποίος τόνισε ότι «αεροπορικές επιδρομές μπορούν να εξαπολυθούν εναντίον των βάσεων των μαχητών του ISIL, όχι στις πόλεις αλλά στις μη κατοικημένες περιοχές».

Την «επικίνδυνη κατάσταση στο Ιράκ» θα συζητήσουν σύντομα οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών κρατών στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Αραβικής Ενωσης, Ναμπίλ Ελαραμπί. Εν τω μεταξύ, σε επίπεδα- ρεκόρ για φέτος παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για διαταραχή των εξαγωγών από το Ιράκ εν μέσω της κρίσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: