“Φτερωτό Πεζικό” :85 χρόνια των Ρώσων αλεξιπτωτιστών! (4 ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
rosia

Στις αρχές Αυγούστου η Ρωσία γιορτάζει από παράδοση την Ημέρα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων.Φέτος το «φτερωτό πεζικό» συμπληρώνει την 85η του επέτειο.

Σήμερα οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις αποτελούν τη βάση των ιδρυθέντων πρόσφατα Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης. Δεδομένης της γεωγραφικής έκτασης της ρωσικής επικράτειας, οι δυνάμεις αλεξιπτωτιστών είναι σε θέση να συγκροτούν και να αναπτύσσουν με ταχύτητα (μέσα σε όχι πάνω από 24 ώρες) μεταφερόμενες ομάδες στις απειλούμενες κατευθύνσεις.

Οι VDV της Ρωσίας ξεπερνούν τους 45.000 άντρες. Οι ρώσοι αερομεταφερόμενοι καταδρομείς έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τις ασκήσεις και την υπηρεσία στην Αρκτική.

Παράλληλα με τη βελτίωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο επανεξοπλισμός του «φτερωτού πεζικού». Ως το 2025 οι VDV θα αποκτήσουν πάνω από 1.500 νέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου BMD-4M, καθώς και πάνω από 2.500 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Rakushka διαφόρων εκδόσεων.

Επίσης, θα παραδοθούν σ’ αυτές και αυτοκινούμενα πυροβόλα Sprut-SD. Όλα αυτά τα νέα οχήματα θα μπορούν ρίπτονται με αλεξίπτωτα από τα αεροπλάνα με το πλήρωμα στο εσωτερικό τους στα μετόπισθεν του εχθρού, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν υδάτινα κωλύματα, να αποβιβάζονται από αποβατικά πλοία υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να εμπλέκονται άμεσα σε πολεμικές επιχειρήσεις.




ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: