Έπρεπε να περάσουν αρκετοί αιώνες προκειμένου η ανθρωπότητα να καταφέρει να εξηγήσει πως κατάφεραν οι άνθρωποι να χτίσουν απίστευτα μνημεία με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν εκείνη την εποχή.
Για δεκαετίες επιστήμονες και αρχαιολόγοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως και ποιοι μπόρεσαν να κατασκευάσουν τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
Το βάρος της πυραμίδας προβλέπεται σε 5.955.000 τόνους. Πολλαπλασιασμένη επί 10 ^ 8 δίνει μια εύλογη πρόβλεψη της μάζας της γης. Μέχρι σήμερα, ούτε ένας εμπειρογνώμονας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε τρία από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από το Πυραμίδες της Γκίζας, που είναι: Ποιος τις κατασκεύασε, γιατί κατασκευάστηκαν και πώς είχαν κατασκευαστεί;
Όπως αναφέρθηκε από τους πιο καταξιωμένους κατασκευαστές, οι πυραμίδες χτίστηκαν από κολοσσιαίους στρατούς. Ο Έλληνας φιλόσοφος και ιστορικός Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος στην ιστορία που αναφέρει αυτή τη θεωρία. Ισχυρίστηκε ότι οι Πυραμίδες της Γκίζας κατασκευάστηκαν από στρατό των 100.000 ανδρών, η οποία ποικίλλει από μήνα σε μήνα, για μια περίοδο 20 ετών.
Αυτό θα σήμαινε ότι ένας ογκόλιθος έπρεπε να τοποθετηθεί απόλυτα σε θέση μέσα σε χρόνο 3 ½ λεπτά, 24 ώρες την ημέρα, όπως αναφέρει το strange. Παρ’ όλα αυτά, ένα ντοκιμαντέρ μπορεί να ρίξει φως στο πώς αυτά τα καταπληκτικά δημιουργήματα κατασκευάστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν. Πώς μπόρεσαν υλικά όπως τα ξύλινα ρολά και τούβλα λάσπης να αντέξουν την πίεση από τόνους πέτρας;
Δείτε το βίντεο