Φωτιές στον ΠΑΟΚ άναψε με συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ της Κροατίας ο Ιγκόρ Τούντορ!

Κοινοποίηση:
tountor

Ο Ιγκορ Τούντορ έδωσε τη δική του ερμηνεία για την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κροατικά ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr. Ο Κροάτης τεχνικός μίλησε για τη θέση στην οποία άφησε το “Δικέφαλο”, τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό κι έκανε απολογισμό της 9μηνης παρουσίας του στην Ελλάδα.

– Ίγκορ, δεν είσαι πια ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Πως νιώθεις γι αυτό;

“Θα έλεγα πως έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Υπάρχει μία αίσθηση λύπης, θυμού, νοσταλγίας και περηφάνιας, αλλά παραδόξως υπάρχει ακόμη χαρά και ένα αίσθημα ανακούφισης”.

– Πως είναι δυνατό αυτό από τη στιγμή που απολύθηκες;

“Καλή ερώτηση, η οποία συνοψίζει όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν όταν είσαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Τους τελευταίους εννιά μήνες συχνά την αίσθηση ότι δεν αναγνωριζόταν η καλή δουλειά που γινόταν και πως κάθε αρνητικό αποτέλεσμα είναι το τέλος του δρόμου, την ώρα που είναι αναμενόμενο να κερδίσεις παιχνίδια και τρόπαια”.

– Δεν είναι φυσιολογικό να περιμένεις μεγάλα αποτελέσματα από έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ;

“Με όλο τον σεβασμό που τρέφω για τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του, κοιτάζοντας στα τελευταία χρόνια θα δει κανείς πως η ομάδα δεν έχει κερδίσει πολλά, αλλά για κάποιον λόγο η νίκη θεωρείται αναμενόμενη”

– Τι σκέφτεσαι σε αυτή την περίπτωση;

“Οι οπαδοί περίμεναν πως χάρη στα χρήματα που επενδύθηκαν στην ομάδα, τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν και η ομάδα θα κατακτήσει τίτλους. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη την τελευταία τετραετία και είναι δυσαρεστημένοι με αποτέλεσμα να θέλουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό”.

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και γιατί τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα;

“Μπορείς να έχεις όσα χρήματα και έσοδα θες και ένα καλό οικονομικό επιτελείο, αλλά όταν δεν υπάρχει αθλητικό όραμα, ξεκάθαρο και μακροπρόθεσμο πλάνο, ικανοί και έντιμοι άνθρωποι για να το υλοποιήσουν, τότε τίποτα από τα παραπάνω δεν παίζει ρόλο. Απλά κοίτα τι έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πόσοι προπονητές άλλαξαν. Οκτώ; Εννιά; Ούτε εγώ δεν ξέρω. Πόσοι πρόεδροι, πόσοι τεχνικοί διευθυντές, πόσοι σύμβουλοι κάθε είδους άλλαξαν. Κάποια στιγμή φέτος βρισκόμασταν σε μία κατάσταση που είχαμε δύο τεχνικούς διευθυντές και δύο προέδρους. Κάναμε συναντήσεις όπου κανείς δεν ήξερε ποιος έχει τη δύναμη να πάρει αποφάσεις, κι όπου ένας τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιο παίκτη ήθελαν να φέρουν. Αυτά είναι γελοία πράγματα για να συμβαίνουν σε έναν σύλλογο, όπως ο ΠΑΟΚ”.

– Όλοι είχαν επιλεγεί από τον κ. Σαββίδη. Πως ήταν η σχέση σας;

“Είχαμε αμοιβαίο σεβασμό. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον ΠΑΟΚ και βάζει πολλή ενέργεια και χρήματα στον σύλλογο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για το γεγονός πως είχα τη δυνατότητα να είμαι κομμάτι αυτής της εμπειρίας, η οποία με έκανε καλύτερο προπονητή και πιο “δυνατό” άνθρωπο. Από την άλλη, είναι επίσης business man, που προέρχεται από έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, μακριά από το ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν είναι εύκολο για εκείνον να “τρέξει” μια ποδοσφαιρική ομάδα. Περιβάλλεται από πολλούς ανθρώπους που του δίνουν συμβουλές και κάποιοι εξ αυτών, με όλο τον σεβασμό, δεν ξέρουν αρκετά από ποδόσφαιρο. Κάποιοι έχουν ακόμη και δικά τους συμφέροντα απ όλο αυτό. Πραγματικά ελπίζω πως αυτοί οι άνθρωποι θα μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και θα αλλάξουν τα πράγματα, ώστε το μέλλον να φέρει καλύτερα αποτελέσματα και τίτλους στον ΠΑΟΚ”.

Ας πάμε πίσω σε εσένα. Ποια ήταν η σχέση σου με τους δημοσιογράφους;

“Νομίζω ότι ήταν επαγγελματική και σωστή. Είναι φυσιολογικό κάποιος να σε πάει, κάποιος να μη σε πάει περισσότερο από κάποιον άλλον κι εκεί είναι κάποιοι που είναι περισσότεροι, άλλοι λιγότεροι αντικειμενικοί. Κι επίσης είναι αυτοί του ΠΑΟΚ, κι αυτοί που είναι εναντίον και γράφουν για τα δικά τους, ιδιωτικά συμφέροντα. Υπάρχει ένα κοινό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Διάβασα πρόσφατα ότι ο Γκουαρδιόλα παραπονέθηκε σε μια συνέντευξη Τύπου, ότι τα ΜΜΕ δεν του δίνουν το σεβασμό, οπότε μπορείς να δεις ότι οι καλύτεροι και πιο επιτυχημένοι προπονητές έχουν θέματα με ΜΜΕ, οπότε τι μπορούμε να πούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί…χαχαχα Πάντα ήμουν αληθινός με τον εαυτό μου και ειλικρινής ως το τέλος. Παραδέχομαι ότι μερικές φορές αντέδρασα υπερβολικά, ή έκανα δηλώσεις οι οποίες ίσως ήταν λάθος, αλλά μαντεύω ότι αυτό συμβαίνει στους πάντες, επίσης.”

– Είχαμε την εντύπωση ότι είχες ένα σκληρό διάστημα, παραδεχόμενος ότι ήσουν λάθος

“Όπως είπα, ο καθένας κάνει λάθη κι εγώ έκανα. Το θέμα είναι ότι δεν παίρνω κάτι από το να παραδέχομαι δημόσια, πέρα από λίγη συμπάθεια από το κοινό. Το να είσαι προπονητής είναι πολύ περίπλοκο και δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό αλλά και όλο το κλαμπ και η δημόσια εικόνα σου πρέπει να είναι σκληρή και πειστική. Είσαι πάντα ενήμερος για τα λάθη σου και δουλεύεις για να τα διορθώσεις καθημερινά, αλλά για το καλό της ομάδας, η δημόσια εικόνα σου πρέπει να είναι δυνατή. Επίσης, τόσο συχνά είχα την αίσθηση ότι ήμουν ο μόνος που εξηγούσε την αληθινή εικόνα και την κατάσταση της ομάδας, κάτι το οποίο μερικές φορές παρερμηνεύτηκε ως η προσωπική μου δικαιολογία, στις ερωτήσεις για τα αποτελέσματα της ομάδας”.

– Ήταν αυτή η αιτία για μερικές από τις συνεντεύξεις Τύπου, που μερικοί λένε ότι οδήγησαν τον Ιβάν Σαββίδη να σας απολύσει;

“Όταν δουλεύεις σε ένα κλαμπ, όπως ο ΠΑΟΚ για 9 μήνες είναι λογικό ότι 2 ή 3 από αυτές τις καταστάσεις θα συμβούν, όπου εσύ ως προπονητής πρέπει κατά κάποιο τρόπο να δείξεις στα ΜΜΕ και στον κόσμο όλη τη γυμνή αλήθεια, όχι όμως γιατί δεν εκτιμάς του παίκτες σου, ή υποτιμάς το σύλλογο, αλλά γιατί θέλεις να δείξεις πως είναι τα πράγματα και ίσως για να πάρεις μια θετική αντίδραση από τους παίκτες σου. Αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που όλοι οι προπονητές στον κόσμο χρησιμοποιούν και πιο σημαντικό με τον ΠΑΟΚ αυτής της σεζόν, μετά από αυτό, είναι ότι η ομάδα θα μπορούσε να ανέβει ψυχολογικά και να αντιδράσει θετικά. Εάν κοιτάξεις πιο προσεκτικά, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, θα δείτε ότι επαίνεσα τους παίκτες μου αρχικά, αλλά μετά “ζωγράφισα” μια αληθινή αλλά αμφιλεγόμενη σύγκριση, δυστυχώς με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό, ήταν το κύριο πρόβλημα. Εάν ανέφερα τον Μπεργκ αντί του Ιντέγε, το πιο πιθανό ήταν να ήμουν ακόμη προπονητής του ΠΑΟΚ. Σίγουρα, για ένα ακόμη ματς. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά αλήθεια”.

– Ένιωσες ότι ήταν η μόνη αλήθεια;

“Όχι, υπήρχε επίσης ένα αίτημα από το κλαμπ, το οποίο δεν μπορούσα να αποδεχθώ”.

– Ποιο ήταν αυτό το αίτημα;

“Την προηγούμενη Δευτέρα, μετά την ήττα από τον Πανθρακικό και στην παραμονή μας στο ξενοδοχείο μετά, ο πρόεδρος Λούμπος μου παρουσίασε την επείγουσα αίτηση του κυρίου Σαββίδη για το μέλλον και ότι θα έπρεπε να ενσωματώσω τον κύριο Ίβιτς, ο οποίος τότε ήταν προπονητής της ομάδας Νέων, στην ομάδα μου. Ο κύριος Σαββίδης είχε στο μυαλό μου, ότι θα με βοηθούσε και θα έκανε το τεχνικό μου επιτελείο, να είναι δυνατότερο. Επίσης, μετά έπρεπε να απομακρύνω έναν από τους βοηθούς μου για να κάνω χώρο για τον κύριο Ίβιτς, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να να αποδεχθώ, εξηγώντας ότι οι παίκτες θα το ερμηνεύσουν αρνητικά κι αυτό θα επιδράσει αρνητικά στα αποδυτήρια. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αποδεχθώ και είπα ότι δεν θα παρέδιδα κάποιον από τους ανθρώπους μου”.

-Τι συνέβη μετά;

“Μετά από δύο ημέρες, όταν ο πρόεδρος Λούμπος (Μίχελ) με καλές προθέσεις κάλεσε το βοηθό μου, Ίβαν Λέκο, με τη λογική να προσπαθήσει να πείσει για τη σοβαρότητα της κατάσταση και να προσπαθήσει να επηρεάσει την απόφασή μου. Τέλος, λόγω της απόφασης του κυρίου Σαββίδη, την οποία δεν μπορούσα να αποδεχθώ, το όλο πράγμα κατέληξε όπως είδατε και ο κύριος Ίβιτς έγινε ο πρώτος προπονητής”

– Λυπάσαι γι’ αυτό τώρα;

“Βεβαίως και λυπάμαι για τον τρόπο που τα πάντα κατέληξαν, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι εσύ ως προπονητής πρέπει να υπερασπιστείς τις αρχές σου και τη στάση με την οποία τρέχεις την ομάδα. Σεβόμενος την ιεραρχία της ομάδας, η οποία είναι δέσμευση και νόμος, αλλά αποδεχόμενος ένα συμβιβασμό τέτοιου είδος, είναι θέμα προσωπικής ηθικής κι επιλογής και είμαι σίγουρος ότι μακροπρόθεσμα δε φέρνει κάτι καλό. Αποδεχόμενος αυτού του τύπου το τελεσίγραφο αυτή τη στιγμή, θα σήμαινε απλά ότι ως άνθρωπος δεν μπορούσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στα μάτια πια, θα αντέβαινα σε όλες τις αρχές των αποδυτηρίων στις οποίες πιστεύω και στις οποίες στην καριέρα μου προσπάθησα να μεταφράσω στις ομάδες, τις οποίες προπόνησα”.

Τι έχει να πεις για τα αποτελέσματα και την ευθύνη σου γι’ αυτά;

Τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά καλά, αλλά όχι καταδικαστικά, από τη στιγμή που ήμασταν στην τέταρτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και ο κύριος στόχος ήταν να μπούμε στα play-offs. Είμαι σίγουρος, ότι αυτός δεν θα επιδεχόταν αμφιβολίας. Νιώθω ότι παίξαμε καλά στα τρία τελευταία ματς, πριν την τελική ήττα από τον Πανθρακικό. Τι σημαίνει καλά ή κακά αποτελέσματα; Τι είναι καλή ή κακή δουλειά ενός προπονητή; Εάν αυτό εξαρτάται από τη θέση στην κατάταξη ή από άλλα πράγματα επίσης; Κατά τη γνώμη μου, ο προπονητής της Ξάνθης κάνει καλύτερη δουλειά από τον προπονητή του Ολυμπιακού ας πούμε, το οποίο δε σημαίνει ότι δε σέβομαι τη δουλειά του Πορτογάλου. Επίσης μου άρεσε περισσότερο η ΑΕΚ του Δέλλα από την τωρινή ΑΕΚ, ακόμη κι αν τώρα έχει περισσότερους βαθμούς. Αυτό τι σημαίνει; Που είναι αυτές οι ομάδες στην κατάταξη, τι ομάδες έχουν; Τι προπονητή θα προσλάμβανα, εάν ήμουν ο ιδιοκτήτης της ομάδας; Αυτόν που βρίσκεται στη 14η θέση ή αυτόν που είναι στην πρώτη; Το ποδόσφαιρο είναι τόσο περίπλοκο που το πιο σημαντικό πράγμα – το αποτέλεσμα – εξαρτάται από τόσα πολλά πράγματα. Περισσότερο από το επίπεδο και την ποιότητα των παικτών. Εκεί είναι που αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο τώρα, αλλά και στα 4 προηγούμενα χρόνια. Η ποιότητα των παικτών θα πρέπει να συνδέεται στενά με το επίπεδο του μπάτζετ του κλαμπ. Δυστυχώς, η διαφορά σε αυτούς τους δύο παράγοντες είναι ο κύριος λόγος για τα κακά αποτελέσματα. Μπορείς να έχει τους καλύτερους οπαδούς και τους καλύτερους λογιστές και ο,τι άλλο, αλλά το ποδόσφαιρο έγκειται στο γήπεδο. Εκεί κάτω, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο μισθός σου, ή πόσο μεγάλη ήταν η μεταγραφή σου. Η κοινή λογική λέει ότι κάποιος είναι καλύτερος παίκτης, επειδή φορά τη φανέλα ενός μεγαλύτερου κλαμπ, κάτι που κάνει τις προσδοκίες να μην είναι ρεαλιστικές από την πρώτη ημέρα. Όταν κάποιος είναι καλύτερος, είναι καλύτερος στο γήπεδο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια δύσκολο να κρίνει την ποιότητα ενός παίκτη και σε αυτή την εκτίμηση έγκειται η ποιότητα και η δύναμη της ομάδας. Είναι δύσκολο να δεχθείς την πραγματικότητα ότι ο Μπακασέτας ή ο Μπερτόγλιο, πιθανώς, να ήταν παίκτες κλειδιά, που θα έκαναν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα. Και παίζουν σε ομάδες, των οποίων τα μπάτζετ είναι πέντε φορές μικρότερα από το δικό μας”.

– Υπήρχαν συζητήσεις όλη τη χρονιά για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα “δεκάρι”;

“Θα σου πω κάτι που θα ξεδιαλύνει αρκετά τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν τέταρτος στη διακοπή του χειμώνα. Στατιστικά ήμασταν κοντά στην κορυφή σε όλα, στην κατοχή της μπάλας, στις πάσες, στα σουτ προς την εστία ήμασταν δεύτεροι, και στις πάσες προς την περιοχή ήμασταν πάνω από τον Ολυμπιακό. Όταν όμως ο ΠΑΟΚ ήταν 14ος στο κομμάτι της ευστοχίας των πασών, τότε καταλαβαίνεις πως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Για να αστειευτούμε κιόλας, θα σου πω ότι ο ΠΑΟΚ υπέγραψε έναν σέντερ μπακ τον χειμώνα, στο διάστημα των δύο μηνών που μπορούσαν να γίνουν μεταγραφές. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την πολιτική της ομάδας γιατί θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο για πράγματα που δεν βγάζουν νόημα. Κι ύστερα υπάρχει η πιο απλή ιστορία στο ποδόσφαιρο: για όλα φταίει ο προπονητής. Είναι η ίδια ιστορία που ευθύνεται για τους οκτώ/εννιά προπονητές σε τέσσερα χρόνια. Ας τους διώξουμε κι έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Αυτή η συνήθης πρακτική έχει δημιουργήσει κάτι ευδιάκριτο όχι μόνο για τους οπαδούς, αλλά και για τους δημοσιογράφους και όλους όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ. Ένας καλύτερος προπονητής θα έρθει και με το μαγικό ραβδί του θα λύσει όλα τα προβλήματα και θα κάνει τους παίκτες να παίζουν 50% καλύτερα. Λογικά να το δει κανείς, αυτό δεν γίνεται ποτέ”.

– Τι μπορεί να κάνει ο σύλλογος γι αυτό και τι ρόλο έπαιξε σε όλα αυτά;

“Δυστυχώς ο σύλλογος δεν έχει τη δύναμη και την ποιότητα να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία και τις αιτίες πίσω από τα αρνητικά αποτελέσματα κι αυτό το παιχνιδάκι με τους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια είναι μη αποδεκτό. Αυτό κάνει αδύναμο τον ρόλο των προπονητών και δίνει στους παίκτες την εντύπωση ότι με το πρώτο κακό αποτέλεσμα ο προπονητής θα φύγει κι αυτή θα παραμείνουν στην ομάδα”.

-Ποια ήταν η σχέση σου με τους παίκτες;

“Νομίζω πολύ καλή. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι ο ευκολότερος ή ο σοφότερος προπονητής, αλλά είμαι περήφανος για το γεγονός ότι σε μερικές σκληρές στιγμές, ένιωσα ότι η ομάδα ήταν από πίσω μου και με υποστήριξε. Είναι φυσιολογικό ότι πάντα υπάρχουν δυσαρεστημένοι, αλλά πιστεύω ότι η πλειοψηφία αναγνώρισε την ειλικρινή προσέγγιση, το συγκεκριμένο επίπεδο γνώσης, και το γεγονός ότι ο καθένας στην ομάδα είχε την ευκαιρία του να παίξει και να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό του. Τα μηνύματα που έλαβα από μερικούς μετά την αποχώρησή μου, είναι μεγάλο κίνητρο για το μέλλον”.

– Πρέπει να σε ρωτήσω για τη σχέση του με τον Μπερμπάτοφ. Ο Τύπος έγραψε πολλά γι’ αυτήν;

“Εκτιμώ τον Ντιμίταρ πολύ ως παίκτης και είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους στη θέση του, τα τελευταία 15-20 χρόνια. Νιώθω ότι είναι καλός άνθρωπος, αν και δεν είναι ο ευκολότερος να δουλέψεις μερικές φορές χαχαχα. Υπήρχε μια λάθος τοποθέτηση από μέρος των ΜΜΕ, τον προπονητή ήταν τον Μπερμπάτοφ, που έφερε κατά τη διάρκεια του χρόνου αναστάτωση στην ομάδα. Όλο το διάστημα, πίστευα ότι ο Μπερμπάτοφ, αλήθεια, μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ. Έκανα ο,τι μπορούσα, κι έθεσα εαυτόν σε μειονεκτική θέση (να το υπογραμμίσω αυτό) να τον βοηθήσω, να είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε. Δυστυχώς υπάρχει ένα όριο για τον καθένα και η άλλη πλευρά, πρέπει να δώσει κάτι επίσης. Να είμαι ειλικρινής, οι πολλαπλοί τραυματισμοί δεν βοήθησαν επίσης. Υπάρχει το γήπεδο και πάνω από όλη την ομάδα, όπου όταν δεν βάζεις του παίκτες που αξίζουν ως ένα είδος προστασίας, χάνεις το σεβασμό και την επιρροή.”

– Ποια είναι η σύντομη ανάλυσή του για τον ΠΑΟΚ στις τρεις διοργανώσεις;

“Εάν κρίνουμε από ποιότητας παικτών μόνο, ο ΠΑΟΚ είναι στην 4η θέση, όπου θα έπρεπε να ήταν, ακόμη κι αν μερικοί δε συμφωνούν. Εάν ο Λούκας Πέρεθ έμενε κι εάν είχαμε περισσότερη συνέπεια στο τέρμα (αυτή τη χρονιά αλλάξαμε τέσσερις γκολκίπερ) , πιστεύω ότι θα είχαμε τουλάχιστον 10-15 βαθμούς περισσότερους. Στο Europa League πήραμε επτά βαθμούς σε ένα δύσκολο γκρουπ και κερδίσαμε ένα ιστορικό ματς στο Ντόρτμουντ. Για το ελληνικό Κύπελλο, κανείς δεν μπορεί να μας πει τι θα συνέβαινε εάν είχαμε ένα δίκαιο διαιτητή. Ίσως και να ήμασταν στον τελικό”

– Τελικό;

“Ναι, ήμασταν μπροστά 1-0 και υπήρχε καθαρή κόκκινη κάρτα στον Μιλιβόγιεβιτς, η οποία δεν δόθηκε. Αναρωτιέμαι πως θα κατέληγε το ματς, με μια ώρα ματς στην Τούμπα”

– Στο τέλος ποια είναι η αίσθησή σου, ων για 9 μήνες προπονητής του ΠΑΟΚ;

“Ερωτεύτηκα αυτό το κλαμπ, μετά το σύντομο διάστημα, στο οποίο πέρασα εκεί και πρέπει να πω ότι αυτή η ενέργεια, το πάθος και η αγάπη που κάθε μέρα οι άνθρωποι έχουν για τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παραλληλισθεί. Ζώντας στο κέντρο της πόλη, ένιωθα καθημερινά την αγάπη και στη στήριξη. Οι Έλληνες και η κουλτούρα τους είναι μια θετική έκπληξη για εμένα κι πάντα θα επιστρέφω σε αυτή τη φανταστική πόλη και τη χώρα με μεγάλη χαρά. Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ στο μέλλον κι όπως λένε οι άνθρωποι εκεί “Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. τι να μας πεί ο γραφικός ελέφαντος της κροατίας;

    στήν τρούμπα γρήγορα γρηγοράκη!!!!

  2. Και ποιες είναι ακριβώς οι φωτιές που άναψε ?

Comments are closed.