Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης υπέρ του αγωνιζόμενου λαού της πόλης Κομπάνι στη Συρία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Βουλή.
Στη συγκέντρωση καλούν η Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ο Ελληνοκουρδικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας, η Κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα και επιτροπές και οργανώσεις συμπαράστασης στον Κουρδικό λαό.
Η συμμετοχή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς τα δραματικά γεγονότα απαιτούν τη μέγιστη διεθνή κινητοποίηση.
Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση:
«Ζητάμε τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν τώρα, υπέρ του Κομπάνι, πριν να είναι αργά. Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης.
Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας.
Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία. Να δείξουμε τη στήριξή μας στον λαό της Κομπάνι, ενός νέου Μεσολογγίου στο Κουρδιστάν, για να αντέξει και να νικήσει. Η Κομπάνι μας χρειάζεται όλους!».
Δείτε το σχετικό βίντεο του makeleio.gr:
Να δούμε πότε θα κάνετε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό στα Προπύλαια