Φόρος-ΣΟΚ για όσους εργάστηκαν με voucher

Κοινοποίηση:
eforia-dilwseis-660_26

Φόρο που θα φτάνει ακόμη και τα 1.200 ευρώ θα πληρώσουν άνεργοι που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης όπως αυτό των πολυδιαφημιζόμενων voucher και λάμβαναν μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης αφού τα εισοδήματα αυτά των ανέργων θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%.

 

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, συγκεκριμένα άνεργοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ , όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στα 1.200 ευρώ.Σύμφωνα με τις οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1.Αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ.Δηλαδή, ο άνεργος που συμμετείχε σε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας θα φορολογείται με βάση ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Το ποσό του φόρου των 1.200 ευρώ προκύπτει από την φορολόγηση του ποσού με 26% συν την προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο που θα του επιβληθεί και θα φτάνει το 55%.Ένας άνεργος εφόσον έχει και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη και πιο δύσκολα για αυτόν αφού θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα που έχει προκύψει αφού με αυτόν τον τρόπο θα απαξιωθούν τελείως τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί για το 2014 και θα αφορούν περίπου 440.000 ανέργους.Ήδη οι άνεργοι έχουν απαξιώσει στην συνείδηση τους τα εν λόγω προγράμματα αφού στο πρόγραμμα της επιταγής εισόδου για παράδειγμα έχουν ανακοινωθεί ήδη τρεις φορές νέα αποτελέσματα από επιλαχόντες της προκήρυξης αφού οι άνεργοι επιτυχόντες δεν ανταποκρίνονται τελικώς στην ενεργοποίηση της επιταγής εισόδου για την κατάρτιση τους και τελικά ένα ενδεχόμενο να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν επιδότηση για τους προσλάβουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Προς ενημέρωση όλων, εγώ προσωπικά «καταρτίστηκα» στα εν λόγω προγράμματα με επιταγή εισόδου…και η επιταγή που εισέπραξα ΜΙΑ φορά ήταν 152,80€ και μου κράτησαν 40€ φόρο και 7€ για ένα χαρτόσημο!!!Και για αυτό το υπέρογκο ποσό που εισέπραξα ΜΙΑ φορά μέσα σε ένα χρόνο, καλούμαι να πληρώσω φόρο 939,71€!!!!! και το καλύτερο όλων θεωρούμαι από το κράτος επιχείρηση!!!!!Οτί είμαι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ εδώ και 3 χρόνια δεν το βλέπει κανείς?!Οτι φιλοξενούμαι από τους γονείς μου?! Κανείςςςς??????? Θα ήθελα πολύ να μάθω πιο ευφυές μυαλό το σκέφτηκε όλο αυτό!!!! Πάντως όποιο και να είναι…πραγματικά μπράβο του!!!Τόσο διεστραμμένη φαντασία είναι πολύ σπάνια!!!!

  2. Επειδη το 5μηνο στα προγραμματα καταρτισης αφορα τα ετη 2013 και 2014,η ενεργοποιηση των τεκμηριων κλπ.αφορα 2 ετη,οποτε οχι μονο 1200 ευρω ειναι οι κρατησεις,αλλα στο διπλο.Επειδη δεν μας πληρωσαν ακομη,ουτε προβλεπω να το κανουν συντομα παρακαλω βοηθηστε με λεγοντας μου που πρεπει να επιστρεψω αυτα τα χρηματα(παρακαταθηκων;;),για να απαλλαγω απο τους φορους,οι οποιοι με την προκαταβολη φορου 55% ειναι περισσοτεροι απο το εισοδημα μου(το οποιο ακομη δεν εισεπραξα) και να θεωρουμαι και ευεργετης -δωρητης του κρατους,δουλεψα 5 μηνες να βοηθησω τους αλητες,….

Comments are closed.