Χαμός! Η Τουρκία απειλεί τους Κούρδους και οι ΗΠΑ την Άγκυρα!

Κοινοποίηση:
axmet-ntaboutoglou_1

Να πάψει τις εχθροπραξίες σε συριακό έδαφος προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία κι ενώ ο Αχμέτ Νταβούτογλου εκτόξευσε νέες απειλές στους Κούρδους της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την Τουρκία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας αλλά και εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, στον βορρά της χώρας αυτής.

Παρ’όλα αυτά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πιέσαμε τους Κούρδους της Συρίας και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να μην επωφεληθούν από την σύγχυση για να καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε επίσης πληροφορίες αναφορικά με πυρά πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: