Η παρέα μεγάλωσε αναπάντεχα στο μπάτσελορ πάρτι στα Σφακιά.
Οι συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονταν…
Η πρώτη ταινία “The Bachelor” εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το “The Bachelor 2”, κουβαλώντας τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας, ταξιδεύοντας αυτή τη φορά στην Κρήτη και στα Σφακιά.
Ο Κωστής, ένας φίλος από τα παλιά, ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας, Αντώνης, Ρένος και Τζίμης, δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται.
Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party, για τον γάμο (αν γίνει) της χρονιάς!
Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, ένας οξύθυμος πεθερός , μια κρητική βεντέτα και βέβαια ένα επικό bachelor απειλούν να τινάξουν τον επικείμενο γάμο στον αέρα! Τόνι Σφήνος, Γιώργος Μαυρίδης, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Κουρή, Λευτέρης Ζαμπετάκης και Νίνο Ξυπολιτάς είναι καλεσμένοι στον “γάμο” της χρονιάς.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Μελέτης Ηλίας, Βασιλική Τρουφάκου, Τόνι Σφήνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Κουρή, Γιώργος Μαυρίδης, Λευτέρης Ζαμπετάκης και Νίνο Ξυπολιτάς.
Πηγή: mikrofwno.gr
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ
Εταιρεία χαρτοφυλακίου
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μια εταιρεία χαρτοφυλακίου,[1] αναφερόμενη και ως εταιρεία συμμετοχών[2] ή ιθύνουσα εταιρεία,[3][4] είναι μια εταιρεία που κατέχει μετοχές που κυκλοφορούν σε πολλούς μετόχους άλλων εταιρειών. Ο όρος αναφέρεται συνήθως σε μια εταιρεία που δεν παράγει η ίδια αγαθά ή υπηρεσίες ενώ ο σκοπός της είναι να κατέχει μετοχές άλλων εταιρειών σχηματίζοντας έναν εταιρικό όμιλο. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου επιτρέπουν τη μείωση του κινδύνου για τους ιδιοκτήτες και μπορούν να επιτρέψουν την ιδιοκτησία και τον έλεγχο μιας σειράς από διαφορετικές εταιρείες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 80% των μετοχών πρέπει να ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη προτού διεκδικηθούν τα φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως είναι τα αφορολόγητα μερίσματα. Δηλαδή εάν μια εταιρεία Α κατέχει το 80% ή επιπλέον ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρείας Β, τότε η εταιρεία Α δεν θα πληρώσει τους φόρους από τα μερίσματα που θα πληρώσει η εταιρεία Β στους μετόχους της, καθώς η πληρωμή των μερισμάτων από την εταιρεία Β στην εταιρεία Α είναι ουσιαστικά η εταιρεία Α που μεταφέρει τα μετρητά από την μια εταιρεία στην άλλη. Κάθε άλλος από τους μετόχους της εταιρείας Β θα πληρώσει τους συνηθισμένους φόρους επί των μερισμάτων καθώς πρόκειται για νόμιμα και φυσιολογικά μερίσματα στους μετόχους αυτούς.
Μερικές φορές μια εταιρεία που προορίζεται να γίνει μια καθαρά εταιρεία χαρτοφυλακίου προσδιορίζεται ως τέτοια με την προσθήκη του αντίστοιχου όρου στο όνομά της.
Ηνωμένες Πολιτείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Τραπεζικό σύστημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Μετά την οικονομική κρίση του 2007-2008, πολλές επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ μετατράπηκαν σε εταιρείες χαρτοφυλακίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του FFIEC, οι εταιρείες JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc., Wells Fargo & Co., Goldman Sachs Groups Inc. ήταν οι πέντε μεγαλύτερες τραπεζικές εταιρείες χαρτοφυλακίου στον χρηματοπιστωτικό τομέα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, βάσει των συνολικών περιουσιακών στοιχείων.
Βοηθητικά προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο νόμος του 1935 για τις κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε πολλές εταιρείας ενέργειας να εκποιήσουν τις θυγατρικές επιχειρήσεις τους. Μεταξύ του 1938 και του 1958 ο αριθμός των εταιρειών χαρτοφυλακίου μειώθηκε από 216 σε 18. Ο νόμος για την ενέργεια που ψηφίστηκε το 2005 μείωσε τις απαιτήσεις του νόμου του 1935 και οδήγησε σε συγχωνεύσεις και στον σχηματισμό εταιρειών χαρτοφυλακίου ανάμεσα στις επιχειρήσεις εμπορίας ενέργειας και στις εταιρείες διαμεσολάβησης ισχύος.
Τηλεοπτική μετάδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της Αμερικής, πολλοί μεγάλοι όμιλοι ΜΜΕ αγόρασαν τους μικρότερους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αλλά δεν άλλαξαν τις τηλεοπτικές άδειες με αποτέλεσμα να προκύψουν σταθμοί οι οποίοι (για παράδειγμα) εξακολουθούν να είναι αδειοδοτημένοι στους Jacor και Citicasters, πράγμα που ουσιαστικά τους καθιστά θυγατρικές εταιρείες της iHeartMedia.
Ατομική εταιρεία χαρτοφυλακίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Στις Ηνωμένες Πολιτείες μια ατομική εταιρεία χαρτοφυλακίου ορίζεται στο τμήμα 542 του κώδικα εσωτερικού εισοδήματος. Μια εταιρεία θεωρείται ατομική εταιρεία χαρτοφυλακίου εάν πληρούνται και οι δυο ακόλουθες απαιτήσεις :
Ακαθόριστο εισόδημα : τουλάχιστον το 60% του κανονικού ακαθάριστου εισοδήματος της εταιρείας προέρχεται από μερίσματα, τόκους, ενοίκια και δικαιώματα.
Ιδιοκτησία μετοχών : περισσότερο από το 50% της αξίας του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε πέντε ή λιγότερα άτομα.
Οικογενειακή επιχείρηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Μια οικογενειακή επιχείρηση είναι μια εταιρεία που κατέχει μετοχές σε μια άλλη εταιρεία (θυγατρική) για τον έλεγχο της διαχείρισης και των δραστηριοτήτων της, επηρεάζοντας ή εκλέγοντας το διοικητικό της συμβούλιο. Μια οικογενειακή επιχείρηση θα μπορούσε απλώς να είναι μια εταιρεία που κατέχει εξ ολοκλήρου μια άλλη εταιρεία.
Όταν μια υπάρχουσα εταιρεία ιδρύει μια νέα εταιρεία και κατέχει τις περισσότερες μετοχές ενώ καλεί άλλες εταιρείες να αγοράσουν μικρότερες μετοχές, ονομάζεται οικογενειακή επιχείρηση.
Σας τζιχαντιστής είναι αυτός…..ποια Σφακιά