Χατζηδάκης: Αν οι Έλληνες είμαστε χουβαρντάδες, να κάνουμε κίνημα υπέρ της ακρίβειας

Κοινοποίηση:
xatzidakis

«Δεν μπορεί να μειώνεται το επίδομα να του Έλληνα αναπήρου κι αυτός να πρέπει να αγοράζει ΜΗΣΥΦΑ ακριβότερα κατά 27,6% από τον Βρετανό και τον Ολλανδό» σημείωσε σε τηλεοπτικό σταθμό o υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σύμφωνα και με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ ανέφερε πως παραμένουμε στη γραμμή ότι θα υιοθετήσουμε το 80% των μέτρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης η Έκθεση δεν είναι Ευαγγέλιο ενώ τόνισε πως «το όπλο που έχουμε εμείς είναι ο ανταγωνισμός, δεν μπορούμε να πυροβολούμε τις τιμές για να πέφτουν, υπάρχουν καρτέλ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των δικαστηρίων, αλλά υπάρχουν και τα νομοθετημένα καρτέλ, φραγμοί που δεν επιτρέπουν σε περισσότερους παίκτες να μπουν για να έχει ο πολίτης περισσότερες επιλογές».

 

«Δεν μπορούμε να πυροβολούμε τις τιμές για να πέφτουν, υπάρχουν καρτέλ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των δικαστηρίων, αλλά υπάρχουν και τα νομοθετημένα καρτέλ, φραγμοί που δεν επιτρέπουν σε περισσότερους παίκτες να μπουν για να έχει ο πολίτης περισσότερες επιλογές» σημείωσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα της απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε «Θα κάνουμε κίνημα υπέρ της ακρίβειας στο τέλος;», ενώ συμπλήρωσε: «Αν θέλουμε, να πούμε ότι είμαστε εμείς οι Ελληνες χουβαρντάδες και θέλουμε να πληρώνουμε ακριβότερα. Τα ΜΗΣΥΦΑ στη Ελλάδα, και σε άλλες χώρες που δεν έχει ανοίξει το σύστημα πωλούνται ακριβότερα κατά 27,6% ανά μονάδα δραστικής ουσίας. Πράγματι, υπάρχουν και θέματα δημόσιας υγείας, αλλά δεν μπορεί να μειώνεται το επίδομα να του Ελληνα αναπήρου κι αυτός να πρέπει να αγοράζει ΜΗΣΥΦΑ ακριβότερα κατά 27,6% από τον Βρετανό και τον Ολλανδό».

Για το θέμα της εξυπηρέτησης των τραπεζικών δανείων, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι βγήκε ο ορισμός του ΥΠΑΝ για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη «πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η Κομισιόν. Για τα μίνιμουμ όρια διαβίωσης δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι θα παρουσιάσουμε τις τελικές προτάσεις και πολύ περισσότερο, ότι θα τις δεχθεί η τρόικα, πρέπει να δούμε το θέμα με το πνεύμα που αντιμετωπίσαμε και τους πλειστηριασμούς, αλλά δεν θα δημιουργείται πρόβλημα στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: