Ψήγματα ανθρωπιάς…Τρόφιμοι με χειροπέδες σώζουν φύλακα που παθαίνει ανακοπή!

Κοινοποίηση:
mediadefaultimagesfylaki-livadeia

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να λάβει άσχημη τροπή έλαβε χώρα πρόσφατα σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Weatherford του Τέξας.

Ένας φύλακας που βρισκόταν σε υπηρεσία και επιτηρούσε τροφίμους μέσα σε κελί υπέστη καρδιακή προσβολή.

Οι κατάδικοι, όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά βγήκαν από το κελί τους και όπως φαίνεται και από το βίντεο είχαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν μία απόπειρα διαφυγής, ωστόσο δεν το έπραξαν. Αντίθετα, προέβησαν σε μια πράξη που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων: Οι τρόφιμοι βγήκαν από το κελί τους και έσπευσαν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους που ήλθε αντιμέτωπος με τον θάνατο.

Ένας από τους τροφίμους, o Nick Kelton εξιστορεί το περιστατικό της 23ης Ιουνίου: «Έπεσε απότομα στο έδαφος. Θα μπορούσε να έχει πεθάνει εκείνη τη στιγμή».

Ήταν τότε που οι φυλακισμένοι άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν άλλοι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού καταστήματος. Ο εκπρόσωπος του σερίφη, Ryan Speegle είδε τους τροφίμους να στέκονται πάνω από τον φύλακα που ήταν πεσμένος και αναίσθητος στο πάτωμα και τότε κάλεσε ασθενοφόρο. Ο Speegle μεταξύ άλλων ανέφερε: Είχε κλειδιά (σ.σ. ο φύλακας) και όπλο. Θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε».

Χάρη στην επέμβαση των τροφίμων μια ζωή σώθηκε, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά είναι μια αξία που υπάρχει παντού, ακόμα και πίσω από το κάγκελα μιας φυλακής…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: