Τα ντέρμπι προσφέρονται για εκπλήξεις και αυτό ακριβώς… αποφάσισε τελευταία στιγμή να κάνει ο προπονητής του γηπεδούχου Παναθηναϊκού.
Ο Αντρέα Στραματσόνι παίρνει τελικά το ρίσκο και δίνει φανέλα βασικού στον Μίκαελ Εσιέν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός τεχνικός, ποντάρει στην καλή εικόνα του Γκανέζου στις προπονήσεις και έτσι αποφάσισε να τον έχει στις βασικές επιλογές του, κάτι που σημαίνει πως σε λίγες ώρες ο Εσιέν θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, αναμένεται να καλυφθούν από τους Στιλ κάτω από τα δοκάρια, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο αριστερά και δεξιά στην άμυνα, με τους Σάντσεθ, Ταυλαρίδη να είναι τα στόπερ. Στον άξονα δίπλα στον Εσιέν θα βρεθεί ο Αμπέντ, αριστερά θα είναι ο Ατζαγκούν, δεξιά ο Ζέκα, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελείται από τους Μπεργκ, Καρέλη.
Σιόβας και Πάρντο στην αποστολή του Ολυμπιακού
Ο Δημήτρης Σιόβας μπήκε τελικώς αποστολή, όπως και ο Φελίπε Πάρντο με τα δεδομένα σχετικά με τους 11 της Λεωφόρου να μην δείχνουν να αλλάζουν ιδιαίτερα. Ο Κολομβιανός πάντως εντυπωσίασε άπαντες με την κατάστασή του στον Ρέντη.
Παρά το πολύωρο ταξίδι του ο διεθνής εξτρέμ έδειχνε πιο… φρέσκος από ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως ο Μάρκο Σίλβα διαφοροποιεί τον προσανατολισμό του και ότι θα τον έχει βασικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ωστόσο η φουλ ετοιμότητα του Πάρντο τους βάζει προβληματισμούς. Ο Σιόβας από την άλλη θα παίξει στο ματς ακόμα και εάν χρειαστεί να κάνει ένεση (σ.σ. δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του), καθότι δεν ήθελε εξαρχής να χάσει με τίποτα το ματς.
Άρα Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά και Σιόβας – Ντα Κόστα τα δύο στόπερ. Ο Κασάμι με τον Μιλιβόγιεβιτς στο κέντρο, δεξί εξτρέμ ο Σεμπά, αριστερά ο Ντουρμάζ, δεκάρι ο Φορτούνης και φορ ο Ιντέγιε. Ο Πάρντο από την άλλη σύμφωνα με την εικόνα του την Παρασκευή στον Ρέντη αύξησε τις πιθανότητές του για… ανατροπή στο παιχνίδι.
Και βέβαια εκτός από τον Κολομβιανό θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν υπό προϋποθέσεις και οι Σαλίνο και Καμπιάσο.
Αναλυτικά η αποστολή: Αυλωνίτης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγιε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά και Σιόβας. Οι Τσόρι και Μποτία θα επιχειρήσουν να είναι πανέτοιμοι για το ματς στο Μόναχο.
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στη Λεωφόρο
Παντού αστυνομία υπάρχει στην Λεωφόρο, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Τα μέτρα έξω από το Απόστολος Νικολαΐδης είναι δρακόντεια τόσο έξω από το γήπεδο, όσο και σε απόσταση από αυτό.
Μπορούμε να πούμε πως αυτά θυμίζουν άφιξη αρχηγού κράτους, με την αστυνομία να είναι πολύ προσεκτική αρκετή ώρα πριν την σέντρα στο ντέρμπι.
gazzetta.gr