O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πρακτορείο Βloomberg, και επανέλαβε την ανάγκη των πραγματικών μεταρρυθμίσεων. Επίσης σχολίασε πώς βλέπει τη δουλειά του και το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς και να θέσει 25.000 ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα:
«Είναι μια σκληρή δουλειά. Αν με ρωτάτε αν την απολαμβάνω… δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια. Όχι, όταν πρέπει να συμφωνήσω άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, δεν κοιμάμαι καλά. Δεν είναι εύκολο, ούτε συναισθηματικά. Αλλά, και πάλι, αν πρέπει ύπογράψω απολύσεις ανθρώπων, θέλω να ξέρω τουλάχιστον ότι κάνω την πιο σωστή επιλογή ως προς το ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους».
Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να γίνει ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Υπάρχουν όντως αρκετοί μη δημοφιλείς πολιτικοί. Αν δείτε πραγματικά ποιοι είναι αυτοί, ο κόσμος ξέρει, είναι αυτοί που συνεισέφεραν σε αυτήν τη διόγκωση του κράτους. Εκείνοι είναι πολύ λιγότερο δημοφιλείς από εμένα», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εδώ και έξι χρόνια λέω τα ίδια, δεν έχω αλλάξει τις απόψεις μου σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης ενός μικρότερου δημόσιου τομέα. Αν κάποιος δεν είναι παραγωγικός, πρέπει να χάσει τη δουλειά του», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη δέσμευση της χώρας μας να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ο υπουργός δηλώνει: «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους στον ιδιωτικό τομέα».
Σχετικά με την «πρώτη δοκιμασία της ανανεωμένης κυβέρνησης συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όταν θα κληθεί να περάσει ένα σκληρό πολυνομοσχέδιο, ώστε να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια διάσωσης ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Όπως όλες οι ψήφοι, και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά εγώ προβλέπω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση έχει μεν μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πια περισσότερο ομοιογενής από ό,τι ήταν στο παρελθόν».