Το καρπούζι είναι δροσερό, νόστιμο και αρκετά χορταστικό ενώ ενυδατώνει πολύ τον οργανισμό.
Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το καταναλώνεις περισσότερο.
Δες τρεις από αυτούς:
1. Προστατεύει από τις UV ακτίνες του ήλιου χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα στο λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές με σχετική δράση.
2. Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή το κάνει να είναι εξοπλισμένο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
3. Δίνει περισσότερη λάμψη στο δέρμα σου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.