Ριζούπολη, Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1: Η Εθνική νίκησε και στη «ρεβάνς» του τελικού του Euro 2004

Κοινοποίηση:
filiko_euro_2004_art

Ανημέρα της επετείου της κατάκτησης του Euro 2004, οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Πορτογαλίας βρέθηκαν αντιμέτωπες στο γήπεδο της Ριζούπολης σε μια επανάληψη του ιστορικού τελικού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος – Κι όπως τότε στην Λισαβόνα έτσι και σήμερα η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 χάρις στα γκολ των Κατσουράνη, Χαριστέα ενώ μείωσε ο Πόστιγκα  – Μαγική βραδιά με τον κόσμο να τιμά και να αποθεώνει τους παίκτες και των δύο ομάδων

Το γήπεδο του Απόλλωνα έχει φορέσει τα γιορτινά του κι όλα είναι έτοιμα προκειμένου να υποδεχθεί ένα πραγματικά ιστορικό παιχνίδι.

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια η Ελλάδα κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης και οι πρωταγωνιστές εκείνου του μοναδικού θριάμβου βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι σε μια επανάληψη της μαγικής βραδιάς της 4ης Ιουλίου 2004.

Ο αγώνας διεξάγεται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της Εταιρείας για την Φροντίδα Παιδιού και Οικογένειας «Mέριμνα».Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει μαζί του και τους 23 πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ έχοντας εκτίσει την ποινή που του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό, ο Γιώργος Καραγκούνης είναι στο αρχικό σχήμα παίρνοντας τη θέση του Ζήση Βρύζα που είναι στον πάγκο (συγκριτικά με την ενδεκάδα του 2004).

filiko_euro_2004_rexagel
riz1
riz2

Αναλυτικά η ενδεκάδα των Legends 2004:
Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.

Τα παιδιά των Legends 2004 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το τρόπαιο του Euro και σιγά, σιγά αρχίζει το τελετουργικό της σημερινής εκδήλωσης.

rizoupoli_koupa

Αρχίζει η παρουσίαση των παικτών και στα πρότυπα του ΝΒΑ οι παίκτες εμφανίζονται ένας, ένας με τους Πορτογάλους να είναι οι πρώτοι ως τυπικά φιλοξενούμενοι.

Οι περισσότεροι δείχνουν σε καλή κατάσταση, αλλά υπάρχουν και αρκετοί  που είναι με αρκετά κιλά παραπάνω…

Όλοι οι παίκτες της Πορτογαλίας έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, αλλά κανείς δεν γνώρισε την αποθέωση που γνώρισε ο Φερνάντο Σάντος.

Τώρα είναι η σειρά των Ελλήνων διεθνών με τον κόσμο που βρίσκεται στις κερκίδες (δυστυχώς δεν είναι κατάμεστο το γήπεδο) να χειροκροτεί και φυσικά να αποθώνει τον Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος ενθουσίασε με τις… χορευτικές του φιγούρες.

rizoupoli_pavlopoulos2
rizoupoli_pavlopoulos
rizoupoli_veggalika

Στον αγωνιστικό χώρο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Ρεχάγκελ και συνοδεία του μεγάλου αρχηγού Θοδωρή Ζαγοράκη χαιρετά έναν προς έναν τους Έλληνες διεθνείς και τους διαιτητές του αγώνα,. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγκάλιασε με θέρμη και τον Φερνάντο  Σάντος ενώ συνοδεία του Πέδρο Παουλέτα χαιρέτισε τους Πορτογάλους διεθνείς.

Τώρα ήρθε η ώρα για την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων και μπαίνουμε σιγά, σιγά στην τελική ευθεία για την έναρξη του μεγάλου αγώνα…

Οι ενδεκάδες:
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.
Πορτογαλία: Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Βαλέντε, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Ποστίγκα, Αντράντε.

Ξεκίνησε το ματς και μαζί ξεκίνησε και το ταξίδι των αναμνήσεων…
Πολύ πιεστική η ομάδα του Ρεχάγκελ στα πρώτα λεπτά ήδη έχει δύο καλές στιγμές με τον Νικοπολίδη  να είναι μέχρι στιγμής θεατής…
Στο 15′ ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις πρώτες του αλλαγές  με τους Μιγκέλ και Αντράντε έξω, Μποσίνγκουα και Μέιρα μέσα αντίστοιχα. και στο επόμενο λεπτό ο Νικοπολίδης μπλόκαρε σταθερά το  φάουλ του Ντέκο.

filiko_euro_2004_art

ΓΚΟΛ οι Legends 2004!: Από την σέντρα ακριβείας του Σεϊταρίδη, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά με τον Βίτορ Μπαΐα να διώχνει εκπληκτικά, αλλά ο ‘Κατσούρ’ πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στο 25′ ο Σάντος κάνει τριπλή αλλαγή, την ίδια ώρα που οι 11 του Ρεχάγκελ παραμένουν οι ίδιοι από την αρχή του αγώνα…

Εν τω μεταξύ στο χορτάρι της Ριζούπολης άνετα γίνεται κι ένα ντιμπέιτ (καθότι ακολουθούν κι οι εκλογές) αφού υπάρχει ένας Ευρωβουλευτής (Ζαγοράκης), ένας δημοτικός σύμβουλος (Σεϊταρίδης), ένας περιφερειακός σύμβουλος (Χαριστέας) κι ένας υποψήφιος βουλευτής (Φύσσας)…

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παραμένει το 1-0 και ο Ρεχάγκελ θα ρίξει στο ματς τον Χαλκιά αντί του Νικοπολίδη με τους Πορτογάλους να είναι ανεβασμένοι κυρίως λόγω του Μποσίνγκουα…

filiko_euro_2004
filiko_euro_2004_2
filiko_euro_2004_3

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο  με την Εθνική να εξακολουθεί να προηγείται με 1-0 χάρις στο γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 17′.

ΓΚΟΛ οι Legends 2004: Ο Τσιάρτας έκανε το σουτ, ο Πάουλο Σάντος έχασε τη μπάλα και ο.. .Χαριστέας (όπως και το 2004) πετυχαίνει το 2-0!

ΓΚΟΛ οι Πορτογάλοι: Αφού προειδοποίησε στο 50′ με κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω, ο Χέλντερ Πόστιγκα με άπιαστο σουτ μείωσε σε 2-1.

filiko_euro_2004_6
filiko_euro_2004_4

Χαμένο πέναλτι για την ελληνική ομάδα, το οποίο κέρδισε ο Χαριστέας, αλλά ο Πάουλο Σάντος εξιλεώθηκε για το δεύτερο γκολ και έδιωξε!

Έχει ανοίξει πλέον το παιχνίδι με τους δύο προπονητές να κάνουν συνεχώς αλλαγές και να ζουν το ματς, όπως κι οι ποδοσφαιριστές τους!

Πλέον οι αλλαγές γίνονται με καταιγιστικό ρυθμό, θυμίζοντας χάντμπολ καθώς παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν την ώρα που ο αγώνας εξελίσσεται…

filiko_euro_2004_7
filiko_euro_2004_5

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η Εθνική άντεξε και πανηγύρισε τη νίκη…

Με το σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν σχεδόν κοινό γύρο του θριάμβου, ενώ πιασμένοι χέρι, χέρι Έλληνεςε και Πορτογάλοι έκανε το καθιερωμένο όλε, όλε με τον κόσμο  που βρέθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Κι αυτές οι εικόνες ήταν το καλύτερο φινάλε σ’ αυτό το μεγάλο ραντεβού των αναμνήσεων…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: