Ο φρέσκος ελληνικός μπακαλιάρος ξεκινάει από τα 15 ευρώ/κιλό, το προσφυγάκι όπως το λένε οι Αιθίοπες, το οποίο είναι σαν μικρός μπακαλιάρος και έχει γεύση η οποία μοιάζει αρκετά στο μπακαλιάρο, το αποκαλούν και ξαδερφάκι του μπακαλιάρου, ξεκινάει από τα 6 ευρώ/κιλό, όπως και ο αλατισμένος μπακαλιάρος.
Τα προσφυγάκια είναι ξαδερφάκια με τον μπακαλιάρο, είναι πάρα πολύ νόστιμα, τα κάνουμε συνήθως τηγανητά. Κάποιοι τα επιλέγουν και για σουπίτσα. Δεν έχουν κόκαλα, ούτε λέπια, έχουν ένα μόνο κόκκαλο στη μέση, είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Βασίλης Σίμος.
Στις ελληνικές θάλασσες, από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάρτη έχουμε φρέσκο ελληνικό μπακαλιάρο και φέτος κιόλας υπήρχε μεγάλη αλίευση, διευκρίνισε.
Φυσικά υπάρχουν και εισαγόμενοι μπακαλιάροι, υπάρχουν τα ισπανικά ψάρια, τα οποία όμως τα καταλαβαίνουμε από την τιμή διότι είναι πολύ φθηνότερα.
Τα ισπανικά ψάρια ξεκινάνε από τα 7 με 8 ευρώ/κιλό και πάνε μέχρι τα 10 με 12, ενώ οι ντόπιοι ελληνικοί μπακαλιάρο αγγίζουν και τα 20 ευρώ και τα 25 ευρώ/κιλό.
Μια άλλη λύση είναι ο ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος, το φιλέτο που λέμε, όπου υπάρχουν τρεις ποιότητες, ξεκινάνε από τα 5 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 10 το πολύ 12 ευρώ/κιλό.