4 πιθανοί λόγοι για τους οποίους νιώθετε πάντα κρύο

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Είστε από τους ανθρώπους που πάντα ψάχνουν μια κουβέρτα ή ντύνονται πιο ζεστά από τους άλλους; Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί νιώθετε συνεχώς κρύο;

Εξετάστε προσεκτικά ορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να σχετίζονται με το κρύο και φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση.

1. Διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα

Ο θυρεοειδής αδένας εκκρίνει ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στον έλεγχο της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, την πέψη και πολλές άλλες λειτουργίες.

Σε περιπτώσεις θυρεοειδικών διαταραχών, ο μεταβολισμός μπορεί να επιβραδυνθεί και τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κρύο.

Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει τις μεταβολικές διαδικασίες που καίνε ενέργεια και παράγουν θερμότητα. Σε άτομα με υποθυρεοειδισμό, αυτές οι διαδικασίες ενδέχεται να μην λειτουργούν ομαλά.

2. Αναιμία

Σε περιπτώσεις αναιμίας, μπορεί να παρατηρείται έλλειψη επαρκούς αριθμού υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων, γεγονός που εμποδίζει τη σωστή μεταφορά οξυγόνου και άλλων θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του σώματος, οδηγώντας σε συχνά αισθήματα κρύου.

Επιπλέον, οι χαμηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης Β12 ή φολικού οξέος μπορεί να προκαλέσουν διάφορους τύπους αναιμίας.

Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αναιμία και αυξημένη ευαισθησία στο κρύο.

3. Μειωμένο σωματικό βάρος

Πολλοί άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους τείνουν συνήθως να είναι πιο ευαίσθητοι στο κρύο.

4. Κακής ποιότητας ύπνος

Ο ύπνος έχει επιρροή στον υποθάλαμο, μια περιοχή του εγκεφάλου που συμβάλλει στη ρύθμιση της ομοιόστασης και της θερμοκρασίας του σώματος.

Έτσι, η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία, με συνέπεια να αισθάνεστε έντονα το κρύο.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διασφαλίζετε μια ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή ζωή. Ακούστε το σώμα σας και αν κάτι σας φαίνεται περίεργο ή σας ανησυχεί, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: