Ισραήλ – Φρίκη: Συγκλονίζει πατέρας δύο παιδιών – «Είδα τη γυναίκα και τις κόρες μου σε βίντεο τρομοκρατών»

Κοινοποίηση:
Israil_-Su-israil-oikogeneia

Ισραήλ – Φρίκη: Το δράμα του Γιόνι Ασέρ, ενός πατέρα δύο παιδιών, εν μέσω των εμπόλεμων συγκρούσεων ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τη Χαμάς

Η Μέση Ανατολή «δοκιμάζεται» από τη χειρότερη κλιμάκωση της βίας, μετά τον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ πριν από πενήντα χρόνια. Περισσότεροι από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν καταγραφεί νεκροί, ενώ, μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις της Χαμάς.

Ο Γιόνι Ασέρ κάτοικος του χωριού Ganot Hadar στην περιοχή Sharon του Ισραήλ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ζει έναν εφιάλτη, καθώς αγνοούνται η σύζυγος και οι δύο κόρες του, μετά την εισβολή της Χαμάς, μέλη της οποίας μπήκαν με τη βία στο σπίτι τους, σύμφωνα με το ynetnews.com.

Ο πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 3 και 5 ετών έχασε την επαφή με την οικογένειά του, που επισκέφθηκε το Κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα με τη Γάζα, αφού τον ενημέρωσαν ότι τρομοκράτες είχαν εισβάλλει στο σπίτι του.

Ο Γιόνι Ασέρ υπογράμμισε χθες το βράδυ (07/10) ότι η σύζυγος και οι κόρες του επικοινώνησαν μαζί του, όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο σπίτι και άρπαξαν τον σύντροφο της γιαγιάς και φοβάται ότι και αυτές μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο εντοπισμός του τηλεφώνου της γυναίκας μου, δείχνει ότι βρίσκεται στο Χαν Γιουνίς. Φοβάμαι ότι αυτή, οι δύο κόρες μας και η πεθερά μου βρίσκονται επίσης εκεί. Καμία τους δεν έχει απαντήσει εδώ και πέντε ώρες, έχω επικοινωνήσει με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας», τόνισε.

Ύστερα από αρκετές ώρες, ο άνδρας υπογράμμισε ότι είδε τη γυναίκα και τις κόρες του, σε βίντεο που είχε διανείμει η Χαμάς από τη Γάζα. «Λαμβάνουμε πολύ λίγες πληροφορίες και δεν μπορούμε να έλθουμε σε επαφή με τους γείτονες, επειδή το δίκτυο επικοινωνίας έχει διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρειάζομαι αποδείξεις, ζητώ να πάει κάποιος από τις δυνάμεις ασφαλείας ή οιοσδήποτε αυτοπροσώπως και να λάβει πληροφορίες. Πού βρίσκονται οι κόρες μου, η σύζυγος και η πεθερά μου. Απευθύνθηκα στην Πρεσβεία της Γερμανίας. Η γυναίκα μου και η μητέρα της έχουν γερμανικά διαβατήρια, επικοινώνησα με την αστυνομία για να υποβάλλω επίσημη αναφορά, αλλά δεν λένε τίποτα», προσέθεσε ο Γιόνι Ασέρ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Ισραήλ απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, λέει ο στρατός

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Περίπου 300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς χθες. Περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλοί Ισραηλινοί κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».


Πόλεμος στο Ισραήλ: Απομακρύνονται οι κάτοικοι από τους οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ – Συγκλονιστική μαρτυρία: Τις δραματικές ώρες που έζησε γκρουπ Ελλήνων προσκυνητών στη Βηθλεέμ περιγράφει ιερέας.

Ο πατέρας Παντελεήμων που επέστρεψε με γκρουπ Ελλήνων προσκυνητών από την Βηθλέεμ εν μέσω βομβαρδισμών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Στούντιο με Θέα” για το τι ζήσανε στο Ισραήλ, που βιώνει τη χειρότερη έκρηξη βίας από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

“Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όταν φύγαμε από την Βηθλεέμ και πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο, ξαφνικά άρχισαν τα αντιαεροπορικά, τρομοκρατηθήκαμε. Εάν δενείχαμε περάσει τα σύνορα θα είχαμε εγκλωβιστεί. Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο με δυσκολία περάσαμε. Μας είπαν ότι έχουμε ένα λεπτό για να μπούμε στα καταφύγια του αεροδρομίου. Όταν έληξε ο συναγερμός έβγαιναν από παντού επιβάτες. Όλοι ήταν σαστισμένοι. Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, φοβηθήκαμε ακόμη περισσότερο. Δεν δέχθηκαν οι Ισραηλινοί να μπουν στο αεροπλάνο. Ένα γκρούπ έχει εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ. Το άλλο γρουπ είναι σε ξενοδοχείο στη Βηθλέεμ. Ευτυχώς άλλα δύ γκρουπ έφυγαν για Κάιρα”.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» – Περισσότεροι από 480 οι νεκροί – Πως πιάστηκε στον “ύπνο” η χώρα

Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατός, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά). Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο. Οι τραυματίες μεταφέρονταν σε ερειπωμένα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου νεαροί Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας 13χρονος, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών.

Μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σκόρπισαν τον όλεθρο χθες Σάββατο σε αρκετές πόλεις του Ισραήλ, εξαπολύοντας μια ευρείας κλίμακας επίθεση κατά την οποία σκότωσαν περισσότερους από 250 Ισραηλινούς και απήγαγαν δεκάδες άλλους, μεταφέροντας ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τη χειρότερη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε «εκδίκηση» για αυτήν τη «μαύρη ημέρα» στην ιστορία του εβραϊκού κράτους. «Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα είναι δυσβάσταχτο», τόνισε. «Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί μητέρες και παιδιά στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους. Ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους και παιδιά», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς εμφανίζεται σίγουρος πως η επίθεση που ξεκίνησε από τη Λωρίδα της Γάζας – έναν παλαιστινιακό θύλακα με πληθυσμό περίπου 2,3 εκατομμυρίων, αποκλεισμένο εδώ και 16 χρόνια – θα εξαπλωθεί στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Σε ομιλία του, ο Ισμαήλ Χανίγια διατύπωσε απειλές για το τέμενος Αλ Ακσά, καταγγέλλοντας τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας και τις πρωτοβουλίες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών. «Πόσες φορές σας προειδοποιήσαμε ότι οι Παλαιστίνιοι διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς εδώ και 75 χρόνια, ωστόσο αρνείστε να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα του λαού μας;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή περιοχές στις οποίες είχαν διεισδύσει χθες μαχητές της Χαμάς. Αργά το βράδυ, απελευθέρωσαν ομήρους στο κιμπούτς Μπεερί και στην πόλη Οφακίμ, σκοτώνοντας τους εισβολείς. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε ωστόσο πως οι επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση τρομοκρατών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για φιάσκο των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, καθώς η ευρείας κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς αιφνιδίασε τους πάντες. «Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», σχολίασε ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, διαβεβαιώνοντας πως «θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Το συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Νετανιάχου άναψε το πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και διοικητικών στόχων της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ. Παράλληλα, στη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση καθώς και οι προμήθειες καυσίμων και αγαθών.

Ο Οσάμα Χαμντάν, ηγέτης της Χαμάς στον Λίβανο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η επίθεση του Σαββάτου θα υποχρεώσει τα αραβικά κράτη να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει «διπλωματικές προσπάθειες για να αποφευχθεί μια ευρύτερη ανάφλεξη» στην περιοχή, λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι «ακλόνητη και δεδομένη».

Η ΕΕ και πολλές κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών «καταδίκασαν σθεναρά» τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Ιράν, ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, χαιρέτισε τις επιθέσεις της Χαμάς. Σε Λίβανο, Ιράκ, Συρία και Υεμένη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, με σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ να πυρπολούνται από διαδηλωτές.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση της Χαμάς νωρίς το πρωί του Σαββάτου και πώς απάντησε η ισραηλινή πλευρά

αιφνιδιαστική επίθεση από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ με παραβίαση των φραγμάτων ασφαλείας από ενόπλους και ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα – ξεκίνησε τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Simchat Torah.

Η επίθεση του Σαββάτου ήρθε 50 χρόνια και μια ημέρα αφότου οι αιγυπτιακές και συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν εδάφη που είχε καταλάβει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης σύγκρουσης το 1967.

Δείτε πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση:


Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς – Ανάλυση Alzajeera: Τι συνέβη στο Ισραήλ – Το χρονικό της επίθεσης της Χαμάς

Σάββατο στις 06:30 π.μ (03:30 GMT ) – Κάλυψη πυραύλου

Περίπου στις 6:30 π.μ. το πρωί του Σαββάτου (03:30 GMT ) η Χαμάς εκτόξευσε ένα τεράστιο μπαράζ ρουκετών στο νότιο Ισραήλ με σειρήνες να ακούγονται μέχρι το Τελ Αβίβ και την Μπερ Σεβά.

Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες σε ένα αρχικό μπαράζ. Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι εκτοξεύθηκαν 2.500 ρουκέτες.

Καπνός υψωνόταν πάνω από κατοικημένες ισραηλινές περιοχές και άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο πίσω από κτίρια καθώς ηχούσαν σειρήνες. Τουλάχιστον μία γυναίκα αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε από τις ρουκέτες.

«Ανακοινώνουμε την έναρξη της επιχείρησης Al-Aqsa Flood και ότι η πρώτη επίθεση, η οποία στόχευσε εχθρικές θέσεις, αεροδρόμια και στρατιωτικές οχυρώσεις, ξεπέρασε τους 5.000 πυραύλους και οβίδες», δήλωσε ο Mohammed Deif, επικεφαλής των Ταξιαρχιών al-Qassam, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

07:40 π.μ. (04:40 GMT) – Διείσδυση στην αυγή

Η επίθεση με ρουκέτες χρησίμευσε ως κάλυψη για μια άνευ προηγουμένου πολύπλευρη διείσδυση μαχητών με τον ισραηλινό στρατό να λέει στις 7:40 π.μ. (04:40 GMT) ότι Παλαιστίνιοι ένοπλοι είχαν περάσει στο Ισραήλ.

Οι περισσότεροι ένοπλοι εισήλθαν μέσω παραβιάσεων των φραγμάτων ασφαλείας που χωρίζουν τη Γάζα από το Ισραήλ. Αλλά τουλάχιστον ένας στρατιώτης της Χαμάς βιντεοσκοπήθηκε να πετάει πάνω από ένα μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο. Ένα μηχανοκίνητο σκάφος που μετέφερε ενόπλους εθεάθη να κατευθύνεται προς το Zikim, μια ισραηλινή παράκτια πόλη με στρατιωτική βάση.

Ένα βίντεο έδειξε τουλάχιστον έξι μοτοσικλέτες με μαχητές να διασχίζουν μια τρύπα σε ένα μεταλλικό φράγμα. Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη Χαμάς δείχνει μια μπουλντόζα να κατεδαφίζει ένα τμήμα του φράχτη.


Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς – Ανάλυση Alzajeera: Τι συνέβη στο Ισραήλ – Το χρονικό της επίθεσης της Χαμάς

09:45 π.μ. (06:45 GMT) – Ισραηλινές επιθέσεις

Στις 9:45 π.μ. (06:45 GMT) ακούστηκαν εκρήξεις στη Γάζα και στις 10 π.μ. (07:00 GMT) ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία πραγματοποιούσε επιθέσεις στη Γάζα.

10 π.μ. (07:00 GMT) – Μάχες σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε στις 10 π.μ. (07:00 GMT) ότι Παλαιστίνιοι διείσδυσαν σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από τα σύνορα – το συνοριακό πέρασμα Beit Hanoun (που ονομάζεται Erez από το Ισραήλ), τη βάση Zikim και το αρχηγείο της μεραρχίας της Γάζας στο Reim.

Βίντεο της Χαμάς δείχνουν μαχητές να τρέχουν προς ένα φλεγόμενο κτίριο κοντά σε ένα ψηλό τσιμεντένιο τείχος με ένα παρατηρητήριο και ένοπλοι προφανώς να καταλαμβάνουν μέρος μιας ισραηλινής στρατιωτικής εγκατάστασης και να πυροβολούν πίσω από έναν τοίχο.

Ο Saleh al-Arouri, αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, απηύθυνε έκκληση στα όπλα. «Πρέπει όλοι να δώσουμε αυτή τη μάχη, ειδικά οι μαχητές της αντίστασης στη Δυτική Όχθη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Αρκετά αιχμάλωτα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα φωτογραφήθηκαν αργότερα να οδηγούνται στη Γάζα και να παρελαύνουν εκεί.

Επιδρομές σε συνοριακές πόλεις

Πλαιστίνιοι εισέβαλαν στην ισραηλινή πόλη Sderot, μια άλλη κοινότητα Be’eri, και στην πόλη Ofakim, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ οχύρωσαν τα σπίτια τους για να λειτουργήσουν ως καταφύγια βομβών και τα χρησιμοποιούσαν ως δωμάτια πανικού. Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους να καταφύγουν μέσα, λέγοντας στο ραδιόφωνο: «Θα φτάσουμε σε εσάς».

Μέχρι αργά το βράδυ, τα ισραηλινά στρατεύματα εξακολουθούσαν να εργάζονται για να εκκαθαρίσουν τις κοινότητες που είχαν κατακλυστεί από άνδρες της Χαμάς.

Παλαιστίνιοι εισβάλλουν στην ισραηλινή πλευρά του συνοριακού φράχτη Ισραήλ-Γάζας μετά τη διείσδυση σε περιοχές του νότιου Ισραήλ [Yasser Qudih/Reuters]


Πόλεμος στο Ισραήλ: Απομακρύνονται οι κάτοικοι από τους οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Απώλειες

Η εθνική υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ, Magen David Adom, δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς τα νοσοκομεία περιέθαλψαν εκατοντάδες τραυματίες

Ιατρικές πηγές στη Γάζα δήλωσαν ότι τουλάχιστον 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε τους μαχητές της Χαμάς ότι πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και σκοτώνουν αμάχους.

Σύλληψη αιχμαλώτων

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι συνέλαβαν ομήρους στο Οφακίμ. Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι κρατά ισραηλινούς στρατιώτες και οι λογαριασμοί της Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πλάνα που φαίνεται να δείχνουν αιχμαλώτους να μεταφέρονται στη Γάζα.


Παλαιστίνιοι απαγάγουν Ισραηλινή και τη μεταφέρουν με μοτοσυκλέτα στη Γάζα | AP Photo

Ένα βίντεο έδειχνε τρεις νεαρούς άνδρες με γιλέκα, σορτς και σαγιονάρες να παρελαύνουν μέσα από μια εγκατάσταση ασφαλείας με εβραϊκά γράμματα στον τοίχο. Άλλα βίντεο έδειχναν αιχμάλωτες γυναίκες και ισραηλινούς στρατιώτες να σέρνονται από στρατιωτικό όχημα.

20:00 (17:00 GMT) – Συνεχίζονται οι μάχες

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως και η εκτόξευση ρουκετών στο νότιο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εξακολουθούσαν να πολεμούν τους ενόπλους της Χαμάς σε 22 τοποθεσίες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας – ένα εκπληκτικό σημάδι του εύρους της επίθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. η σημαια των παλαιστηνιων εχει 4 χρωματα…λευκο,κοκκινο,μαυρο,πρασινο σαν τα χρωματα των 4 καβαλαρηδων της αποκαλυψης

  2. Δηλαδή εκεί στο Μακελειό τι ακριβώς θέλετε;
    Να λυπηθούμε τους Εβραίους;;Αυτοί τόσα χρόνια κάνουν τα ίδια και χειρότερα στους Παλαιστίνιους.
    Αλλά διαλέξατε στρατόπεδο κι εσείς απ’οτι φαίνεται…..

  3. Και με τί είδους clearence το είδε αυτό το βίντεο;

Comments are closed.