ΤΕΜΠΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ – Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ GREENBERG

Κοινοποίηση:
MAK

Έκαναν λάθος στην κυβέρνηση που δεν υπολόγισαν…

Όλα τα υπολόγισε πλην ενός η κυβέρνηση Μητσοτάκη… Ένας «μαύρος πολιτικός κύκνος» τείνει να αποτελέσει τη μεταβλητή εκείνη που θα ροκανίσει το πολιτικό κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας ρίχνοντάς την στο καναβάτσο.
Η ελληνίδα μάνα υπήρξε ο αστάθμητος παράγων που δεν έλαβαν υπόψη τους οι κάθε λογής επιτελείς και, κυρίως, οι εξαιρετικά καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου – και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στο νου του το πότε (δεν) θα κάνει εκλογές.
Όπως είχε γράψει μεγάλη εφημερίδα, «σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε εκτιμήσει από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη πως οι εκλογές πρέπει να μετατεθούν για αργότερα».
Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, «ανάλογη εισήγηση είχε κάνει και ο Αμερικανός σύμβουλος Stan Greenberg.
Ο τελευταίος του εισηγήθηκε να αναβάλει κάθε σχεδιασμό για εκλογές στις 9 Απριλίου, συνυπολογίζοντας το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί».

Σύμφωνα με μελέτες αμερικανών ψυχολόγων που είχε διάθεσή του, «η φόρτιση για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έχει αποδειχθεί από μελέτες πως ξεθυμαίνει με την παρέλευση 5 εβδομάδων».
Την άποψη αυτή υιοθέτησε ο Πρωθυπουργός, λέει η εφημερίδα, που ουδέποτε διαψεύστηκε, «βάζοντας τέλος σε κάθε σχεδιασμό για εκλογές πριν από το Πάσχα».
Οι γονείς των θυμάτων, που συμβολοποιούνται στο πρόσωπο της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού, δεν το έβαλαν κάτω…
Με βασικό αίτημα την επανηθικοποίηση της κοινωνίας –διότι τα παιδιά τους δεν γυρνάνε πίσω–, παρά τις πρωτοφανείς παραλείψεις που διαπιστώνονται, θα κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους.
Η κυρία Καρυστιανού και οι υπόλοιποι συγγενείς έσκισαν τα πτυχία του Greenberg.
Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν… Χτύπησαν λάθος πόρτα σε λάθος λαό αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι τόσο κυνικοί όσο στη χώρα τους.

Έναν χρόνο μετά… αμείλικτα ερωτήματα

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, αστυνομικοί έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Έναν χρόνο μετά…
Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς όπως είχε γίνει γνωστό από τις πρώτες μέρες μετά την τραγωδία οι αυτούσιοι διάλογοι είχαν παραδοθεί στην ΕΛΑΣ και στη Δικαιοσύνη λίγα εικοσιτετράωρα μετά το μοιραίο εκείνο βράδυ.
Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου.
Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού σύμφωνα με πληροφορίες της “Ελευθερίας” με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.
Έναν χρόνο μετά…
Όπως γίνεται αντιληπτό τα ερωτήματα είναι αμείλικτα… Και στραμπουλάνε τη γλώσσα τους.
Εδώ και έναν χρόνο γίνεται να προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Και ερωτήματα πληθαίνουν:
Ποιος, άραγε, πληρώνει τις εγγυήσεις των στελεχών του ΟΣΕ, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες;
Οι ίδιοι; Έχουν τέτοια ρευστότητα;
Γιατί υπήρξε μοντάρισμα των συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη πριν το πάρει στα χέρια του ο ανακριτής;
Γιατί δεν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό από τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη;
Ποιος και γιατί χειρίστηκε το ζήτημα του μπαζώματος;
Πώς επιχειρήθηκαν να μοιραστούν τα σιδηροδρομικά έργα;
Θα μπει κάποιος φυλακή;…

Το κάδρο των ευθυνών προσφέρεται για πολλούς…

Εμείς ένα έχουμε να πούμε: η Τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι ένα απλό σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά μια μελέτη περίπτωσης, ένα case study, για τη χρεοκοπία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Άλλο ένα θλιβερό παράδειγμα και επιχείρημα στα στόματα όσων απογοητευμένοι θεωρούν το ελληνικό κράτος failed state (σ.σ. ο όρος αποτυχημένο κράτος χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς σχολιαστές και τους δημοσιογράφους για ένα κράτος το οποίο έχει αποτύχει σε ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες, αρμοδιότητες και ευθύνες της εθνικής του κυριαρχίας).
Η αλήθεια δεν έχει περάσει ακόμη από μπροστά μας.
Αλλά δεν υπολόγισαν την Ελληνίδα μάνα… 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Ωραίο άρθρο. Μια διόρθωση: Στον τόπο τους, στις ΗΠΑ, δεν θα χρειαζόντουσαν μανάδες για να κυνηγήσουν την δικαιοσύνη.
    Για ένα τέτοιο τριπλό έγκλημα (παραλείψεις στην ασφάλεια, λαθρεμπορία καυσίμων, παραλείψεις στη διερεύνηση και συγκάλυψη από την κυβέρνηση) θα είχαν βάλει και τον πρόεδρο φυλακή.
    Θυμηθείτε τι τράβηξε ο Μπίλης ο Κλίντον για μια πίπα.

  2. Ε ναι ,η ΝΔ είχε συνηθίσει τύπους σαν τον Υπάτιο που για μερικά χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύριο συγχωρούν (δηλ πουλιούνται) και δεν τρέχει τίποτα αν τους σκότωσαν την γυναίκα ή το παιδί (“έλα μωρέ το παιδάκι τι έφταιγε” έλεγε και ξανάλεγε ο απίθανος εκείνος τύπος και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα αντιδρούσε αν είχε άτομα δικά του στα Τέμπη) … όμως βρήκε απέναντι τής η ΝΔ άτομα σαν την κυρία Καρυστιανού και άλλους ανθρώπους που έχασαν τα δικά τους άτομα

  3. Ο Σταν Νγρινμπερνγ πρεπει να ειναι χαμπεργγερ μποι ,ποσα ρουφαει απο τον Ελληνικο λαο , βαλτετον για λανζερη ,αφου εχουμε ελειψι ,οπως λεει ο μπουμπουκος !!

  4. Αυτή η γυναίκα μόνη της, χωρίς επιτελεία και παρά τον ανελέητο πόλεμο που της γίνεται, τον έχει κάνει αλοιφή αυτόν που παριστάνει τον πρωθυπουργό μας. Η διαφορά ηθικής ακεραιότητας αλλά και γενικότερης ποιότητας και ουσίας μεταξύ των δύο προσώπων είναι χαοτική.

  5. ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!

  6. μόνο όπλα. μόνο αυτά τρέμουν τα νόπανα.

    1. Από μια Beretta ο κάθε ένας γονιός ,αδερφός ,παιδί στα χέρια και τα λύνουν όλα.Να κάνουν είσοδο σε μια ολομέλεια και να ξεβρωμίσει μια και καλή ο τόπος

  7. Ευγε στην κυρια Καρυστιανου ,που τα βαζει με ενα ολοκληρο και για δεκαετιες διεφθαρμενο πολιτικο συστημα.
    Θα επρεπε ο Μητσοτακης να την ζητησει σε μια ανοικτη συζητηση ενωπιοντου λαου,και παρουσια του απολυτα υπευθυνου Καραμανλη ( της χειροτερης πολιτικης οικογενειας,μαζι με τους μητσοτακηδες και τους παπανδρεου).
    Πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα για να καταδικαστει ο καραμανλης ,αλλα ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρεια ο μητσοτακης να βγαλει μια και για παντα την οικογενεια καραμανλη.απο την πολιτικη.
    Η Καρυστιανου θα χασει την φημη της απο τον χρονο,η διεφθερμανη προεδρος της δημοκρατιας επρεπε να την ζητησει σε ακροαση παρουσια δημοσιογραφων ,αλλα τι περιμενεις απο μια Κατινα που ο αδελφος της ειναι γνωριμος με την Τραβεστι Χειλουδακη…….
    Η καρυστιανου πολεμα μονη της ,εμεις ο αχρηστος λαος θα επερεπε να νεκρωσουμε την ελλαδα μεχρι να αποδοθει αμεσα δικαιοσυνη η να ξεκινησει αυτη η διαδικασια.
    Μονη της δεν μπορει να κανειη Καρυστιανου,θα πληγωθει και οι αλητες πολιτικοι θα την πατησουν,το στηριγμα της ειμαστε μονο ΕΜΕΙΣ!!!

    1. Ρε αρχιδι αυτο ειναι το προβλημα σου εσενα το τι ψηφιζε?

  8. ΠΗΔΗΞΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !
    ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΑΡΗ !
    ΑΦΗΣΤΕ ΒΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

  9. Ό,τί και να λέτε, μέχρι 3% είστε. Οι Έλληνες μίλησαν. Και τον Ιούνιο 45%.

    1. Ετσι και σε πετύχω, θα σε κάνω άσφαλτο για ασφαλτόστρωση!

  10. Τους ήρωες τους θάψατε.
    Τους Άγιους τους κάψατε.
    Παντού φωτιές ανάψατε
    και τη σοδιά ρημάξατε.
    Τους άχρηστους βολέψατε.
    Τα Νιάτα σακατέψατε.
    Τα Γηρατειά ληστέψατε.
    Τον Τόπο υποθηκέψατε.
    Μα δεν υπολογίσατε ,
    την θρυλική Φυλή μας
    και την Καρδιά που οδηγεί την άκαμπτη Ψυχή μας .

  11. ” Όποιος γίνει αφορμή να κλονιστεί ένας απ’ αυτούς τους μικρούς που πιστεύουν σ’ εμένα, είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να κρεμάσει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να καταποντιστεί στη θάλασσα ” . Επισης μια <> τα βαζει με το Καθεστως ….Τυχαιο αραγε ;;;;;; Τελος , οποιος μετα το χειροκροτημα των 157 Καθαρματων στον Δολοφονο Καραμανλη μπροστα στους γονεις ( ασυναισθητα μιασματα ) συνεχιζει να στηριζει ΝΔ οπως ο ξεφτιλισμενος Κατσιβαρδας ( φτου σου Καθαρμα ) , ειναι ακριβως το ιδιο με αυτα τα πατημενα σκατα κ θα εχει το ιδιο τελος .

    1. Μια Μαρια γραφω τα βαζει με το Καθεστως …. Τυχαιο ;;;

      1. Εύγε!γιατί έχει Την Μαρία μαζί της όπως έχει ομολογήσει κ η ίδια .

Comments are closed.