“AΔΕΙΑΖΕΙ” τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών: Το σύστημα μπορεί να αντέξει και 10 συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας!

Κοινοποίηση:
tilekontrol

Για τεχνικές δυνατότητες που μπορούν να στηρίξουν εως δέκα τηλεοπτικές συχνότητες πανελλαδικής εκπομπής έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρης Τσαμάκης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέλη της οποίας ενέκριναν τον διορισμό του έπειτα από την σχετική πρόταση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Τσαμάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας που μπορεί να αντέξει τεχνικά το σύστημα, είπε: «Δεν είναι όλα τα θέματα δικής μου αρμοδιότητας. Εξ όσων γνωρίζω για το φάσμα ευρωζωνικότητας, τεχνικά θα μπορούσε κανείς να πάει και σε μεγαλύτερη κάλυψη. Υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα, δεν μπορεί όμως να πάει κανείς και πάνω από 10 συχνότητες».

Σε άλλο σημείο δε, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών πρόσθεσε: «Υπάρχουν προβλήματα γεωγραφικής κάλυψης σε Μακεδονία, Ήπειρο και είναι σε εξέλιξη από το υπουργείο Μεταφορών που έχει την αρμοδιότητα, η διαδικασία ώστε η κάλυψη να μεγιστοποιηθεί. Γιατί οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι κοινωνικό αγαθό και όλοι πληρώνουν για να έχουν ένα σήμα».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την επιβολή ειδικού φόρου στο διαδίκτυο, ο κ. Τσαμάκης σημείωσε ότι ως μέτρο μπορεί να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την προσπάθεια να αυξηθεί η ευρωζωνικότητα, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να γίνει αντιστάθμιση, όπως με την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε φοιτητές ή αδύναμες κοινωνικές ομάδες σημειώνοντας παράλληλα ότι σε ένα χρόνο θα μπορεί να ξέρουμε για το τι επιπτώσεις θα έχει.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την αναφορά του επικεφαλής της ΕΕΤΤ ότι τεχνικά, το σύστημα μπορεί να «σηκώσει» μέχρι και δέκα τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας απαντούσαν ότι το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό, αλλά πρωτίστως αφορά τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Tεχνικά υπάρχουν συχνότητες για Πανελλαδική εμβέλεια αλλά σε μια μικρή χώρα πληθυσμιακά και με συρρικνωμένη την διαφημιστική πίτα δεν είναι υγιές για πολλά ιδιωτικά κανάλια. Το ίδιο ισχύει και για τα ραδιόφωνα , τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Είχε γεμίσει ο τόπος δυσανάλογα και το αποτέλεσμα να χρεωκοπήσουν όλα. To κάθε ραμολιμέντο δημοσιογραφίσκος το έπαιζε εκδότης και άνοιγε κανάλι τιβι, ραδιο , εφημερίδα. Καλό είναι να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα παντού.

    1. Εγώ βλέπω και πολλά καφενεία, να κλείσουμε μερικά; Από πότε βρε μ/λάκα το κράτος θα ορίζει πόσοι ιδιώτες θα εξασκούν ένα επάγγελμα; Και τι σε ενδιαφέρει εσένα η βιωσιμότητα; Μήπως τώρα είναι βιώσιμος ο ιδιωτικός τομέας με τόσους φόρους και με προκαταβολή φόρου και με τεράστια ενοίκια επαγγελματικής στέγης; Καραγκιόζηδες, σταλινάκια, φασισταριά.

Comments are closed.