Aυτός είναι ο μυστηριώδης λόγος που αεροπλάνα δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ

Κοινοποίηση:

Μια απλή ματιά στην εφαρμογή Flight Radar μπορούμε να παρατηρήσουμε πως παρότι χιλιάδες αεροπλάνα πετούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο, δεν πετούν ποτέ πάνω από το Θιβέτ στην Κίνα.

Ο προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας απαντά στο γεγονός πως ποτέ δεν πετούν αεροπλάνα πάνω από το Θιβέτ και αποκαλύπτει πως σχετίζεται άμεσα με το Έβερεστ και τις μάσκες οξυγόνου.

«Αν κοιτάξετε την εφαρμογή Flight radar, θα δείτε ότι ενώ υπάρχουν πολλά αεροπλάνα που πετούν σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχουν αεροπλάνα στην περιοχή του Θιβέτ της Κίνας.

Γιατί λοιπόν τα αεροπλάνα δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ;

Όταν περνούν πάνω από το Θιβέτ, γιατί το περιφέρουν όταν μπορούν να πάνε για μικρότερο χρονικό διάστημα;

Στην πραγματικότητα, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα κρύβεται στην αναλογία «στέγη του κόσμου» που χρησιμοποιείται για το Θιβέτ.

Το Θιβέτ είναι μια γεωγραφία με μέσο υψόμετρο 5 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έδρα του Έβερεστ, του υψηλότερου μέρους στον κόσμο. Τι σχέση έχει αυτό με τα αεροπλάνα;

Οι καμπίνες των σύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών είναι υπό πίεση.Όταν παρουσιαστεί δυσλειτουργία σε αυτό το σύστημα πίεσης, οι μάσκες οξυγόνου ενεργοποιούνται πρώτα για να επιτρέψουν στους επιβάτες να αναπνεύσουν.Ωστόσο, η χωρητικότητα του συστήματος οξυγόνου είναι επαρκής για 15-20 λεπτά κατά μέσο όρο.

Επομένως, όταν παρουσιάζεται δυσλειτουργία στο σύστημα πίεσης καμπίνας, οι πιλότοι πρέπει να τραβήξουν το αεροπλάνο σε υψόμετρο 3 χιλιάδων μέτρων. Στα περισσότερα μέρη της περιοχής του Θιβέτ, το υψόμετρο είναι πολύ πάνω από 3 χιλιάδες μέτρα. Δεν υπάρχει περιβάλλον στο Θιβέτ όπου τα αεροπλάνα να μπορούν να κατέβουν με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, όταν ένας από τους κινητήρες χαλάσει σε δικινητήριο αεροσκάφος, το αεροσκάφος πρέπει να κατέβει σε ένα συγκεκριμένο ύψος για να πετάξει με ασφάλεια. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό λόγω της γεωγραφικής δομής του Θιβέτ.

Επιπλέον, όταν ένας από τους κινητήρες χαλάσει σε δικινητήριο αεροσκάφος, το αεροσκάφος πρέπει να κατέβει σε ένα συγκεκριμένο ύψος για να πετάξει με ασφάλεια. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό λόγω της γεωγραφικής δομής του Θιβέτ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Θεοφάνης Χατζιηγρίβας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.