Aυτό το φαγητό προκαλεί καρκίνο του ήπατος… αλλά καταναλώνεται μανιωδώς!

Κοινοποίηση:
καρκινος7

Τα ωμά ψάρια κρύβουν διάφορους κινδύνους για την υγεία ενώ πολλές δηλητηριάσεις έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Ανάλογο είναι και το παρακάτω περιστατικό που προκαλεί εντύπωση. Το φαγητό αυτό ενώ είναι γνωστό ότι προκαλεί βλάβη στην υγεία συνεχίζει να καταναλώνεται μανιωδώς.

Ένα παραδοσιακό πιάτο μιας…περιοχής στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, το οποίο φτιάχνεται από ωμό ψάρι, φαίνεται πως ευθύνεται για το γεγονός ότι οι περισσότεροι κάτοικοι νοσούν από καρκίνο του ήπατος.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μικρά ψάρια που πιάνουν σε λίμνες, για να φτιάξουν ένα πικάντικο πιάτο που ονομάζεται Koi Plaa.

Τα ψάρια ψιλοκόβονται και αναμιγνύονται με το χέρι με τοπικά βότανα, χυμό λάιμ και ζωντανά κόκκινα μυρμήγκια…

Η συγκεκριμένη συνταγή εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και επικίνδυνη.

Για δεκαετίες πολλοί πολίτες παρουσίαζαν υψηλά ποσοστά καρκίνου του ήπατος.

Τα υψηλά αυτά ποσοστά, συνδέονται όπως προέκυψε με ένα παράσιτο το οποίο βρέθηκε στο ωμό ψάρι.

Παρά, ωστόσο, τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, μόλις τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να αλλάξουν οι ντόπιοι τις διατροφικές τους συνήθειες και να αρχίσουν να τρώνε το koi plaa αφού πρώτα μαγειρέψουν το ψάρι, και όχι να το καταναλώνουν ωμό.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: