Αύξηση 10% στις αεροπορικές κρατήσεις: Ισχυρή εκκίνηση για τον Ελληνικό τουρισμό το 2025

Κοινοποίηση:
628f499b-1718180077913-810934865-Airplane

Η τρέχουσα τουριστική περίοδος ξεκινά με αισιόδοξες προοπτικές, καθώς σημειώνεται αύξηση 10% στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

 

Τον μήνα Απρίλιο, οι διαθέσιμες θέσεις προς την Ελλάδα φτάνουν τα 2,2 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 1,98 εκατομμύρια που καταγράφηκαν τον ίδιο μήνα το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται από το Airdata tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η γερμανική αγορά παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 14,2%. Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος από το Ισραήλ, όπου οι αεροπορικές θέσεις αυξήθηκαν κατά 85%, από 77.000 πέρυσι σε 142.000 φέτος τον Απρίλιο.

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου καταγράφεται αύξηση κατά 23% στις προγραμματισμένες θέσεις. Στη Ρόδο, διαπιστώνεται άνοδος 12%, στην Κω 13%, ενώ, η πτώση στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης «αγγίζει» το 27%, εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα καταφέρουν τελικά να ανοίξουν μέσα στον μήνα.

Ο Μάιος φαίνεται πως θα είναι εξαιρετικός μήνας, καθώς αναμένεται να υπάρξουν 3,5 εκατομμύρια διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και άνοδος ύψους 7,2% σε σύγκριση με το 2024.

Ο αριθμός των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις ανέρχεται εφέτος συνολικά σε 28,2 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 5,2% σε σύγκριση με τα 27 εκατ. θέσεις που σημειώθηκαν το 2024.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response