Το Mega δεν λυπήθηκε τα έξοδα και έπαιξε τα ρέστα του για τον Β’ κύκλο της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πολυδάπανες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης.
Η εν λόγω επένδυση δεν έγινε στα τυφλά. Το κοινό της σειράς είναι φανατικό, οι κριτικές εκθειαστικές και τα νούμερα τηλεθέασης σχεδόν θαυματουργά. Η σειρά προβλήθηκε στον Alpha Κύπρου, αλλά παρότι κυπριακής εκπομπής, η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και δικαίωσε το Mega, αφού ο «Άγιος Παΐσιος» έφερε στο κοινό την κατάνυξη, μαζί με ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το σεναριογράφο Γιώργο Τσιάκκα, κάθε επεισόδιο κόστισε από 220.000 έως 230.000 ευρώ, ποσό που προκαλεί ίλιγγο αν αναλογιστεί κανείς τα συνήθη τηλεοπτικά budgets στην Ελλάδα.
Στη χρηματοδότηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο γέροντας Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, ένας «αθόρυβος παραγωγός», ο οποίος υπήρξε ο άνθρωπος – κλειδί πίσω από την υλοποίηση του project. Χωρίς εκείνον ίσως να μην είχε βγει καν στον αέρα ο δεύτερος κύκλος της σειράς, ο οποίος αυτό το Πάσχα σάρωσε στην τηλεθέαση.
Η ερμηνεία του Προκόπη Αγαθοκλέους στο ρόλο του Αγίου Παϊσίου χαρακτηρίστηκε από το δημιουργό ως «οσκαρική», με τον ηθοποιό να υπομένει δύσκολες συνθήκες γυρισμάτων, από το κρύο και τη βροχή μέχρι το χιόνι, προκειμένου να αποδώσει μια πειστική, συγκλονιστική σχεδόν ερμηνεία.
Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τον γέροντα Εφραίμ, για το δώρο που μας έκανε.