Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μέσω άμεσων και οργανωμένων ενεργειών, κατάφεραν να συλλάβουν δύο αλλοδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Αυτοί οι δύο κατηγορούνται για απάτη που διαπράχθηκε σε συνεργασία και με επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, καθώς και για απόπειρες τέλεσης της ίδιας πράξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr, οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Ρωσίας και Αρμενίας. Η παρουσία τους στην περιοχή φαίνεται ότι είχε ως κύριο στόχο την εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών.
Αναλυτικότερα, η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες της Πρέβεζας. Κατά τη διάρκεια αυτών των κλήσεων, οι δράστες προσποιούνταν τους γιατρούς και ζητούσαν χρηματικά ποσά με την πρόφαση ότι συγγενείς των θυμάτων είχαν υποστεί ατύχημα και χρειάζονταν άμεση χειρουργική επέμβαση.’
Χθες το μεσημέρι μετά από καταγγελία ημεδαπού που δέχτηκε αντίστοιχο τηλεφώνημα και του ζητήθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους κατηγορούμενους στο σημείο που είχε συμφωνηθεί να τους παραδώσει τα χρήματα.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι προχτές (20/3) οι κατηγορούμενοι παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και χρυσαφικά από ημεδαπή η οποία είχε πειστεί με το ίδιο τέχνασμα.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα χρήματα και τα χρυσαφικά τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες ενώ επιπλέον βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
Ο προανάκριση διενεργήθηκε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.