Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το άκουσμα της ομόφωνης ενοχής της από το δικαστήριο για την δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας, ανέφερε «θα ασκήσω έφεση, θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου».
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «από την αρχή πίστευα σε μια δίκαιη δίκη και όχι σαν τη δίκη της Τζωρτζίνας. Θα συνεχίσω να λέω ότι δεν μπορεί όλοι αυτοί να έκαναν λάθη στα δικά μου τα παιδιά. Εσείς όλοι θα γυρίσετε στα παιδιά σας, εγώ πάλι εδώ θα γυρίσω».
Και συνέχισε: «όταν κάνουν εισαγγελικές προτάσεις, οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι. Άμοιρες Ιφιγένειες να λέτε άλλους. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάστηκε, την πήγε ο πατέρας της ο Αγαμέμνονας και όχι η μητέρα της η Κλυταιμνήστρα. Διαβάζουμε τον Όμηρο πριν κάνουμε προτάσεις. Δεν λέμε τίτλους για τις τηλεοράσεις εδώ.
Και κάτι τελευταίο: μου έλεγε ο αείμνηστος Κούγιας, ”νομίζω”, ”υποθέτω”, ”εικάζω” δεν ακούγονται στα δικαστήρια. Θα ασκήσω έφεση, θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου».
Στο στόχαστρο για ποινικές ευθύνες οι ιατροδικαστές
Στο «στόχαστρο» των δικαστικών αρχών μπαίνουν τυχόν ποινικές ευθύνες των ιατροδικαστών που κατέθεσαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση αυτεπάγγελτως των πρακτικών της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των ιατροδικαστών που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά άρθρο 39 ΚΠΔ για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
Η απόφαση αφορά τους Εμμανουήλ Αγαπητό, παθολογοανατόμο και τους ιατροδικαστές, Χριστίνας Τσάκωνα, Σωκράτη Τσαντίρη, Αγγελική Τσόλια κο Ουρανία Δημακοπούλου.