Η προσπάθεια υπεράσπισης της περυσινής επικής κατάκτησης του Youth League ολοκληρώθηκε επί αυστριακού εδάφους για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.
Οι πιτσιρικάδες του Ρομέν Πιτό πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κόντρα στην πανίσχυρη Ζάλτσμπουργκ, αλλά λύγισαν με σκορ 1-0 από την ισχυρή Ζάλτσμπουργκ. Κάπως έτσι, οι περυσινοί Πρωταθλητές Ευρώπης αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, την οποία και κατέκτησε προ μηνών.
Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος του «Akademie Liefering Platz», δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με τους Αυστριακούς να βρίσκουν ένα γκολ στο ξεκίνημα και να καταφέρνουν να φτάσουν στη νίκη που τους έστειλε στο final-4.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σιλά να αδειάζει τον Μέλμπεργκ, αλλά τελευταία στιγμή να βλέπει αντίπαλό του να τον σταματά, με την Ζάλτσμπουργκ να πιέζει και να βρίσκει στο 11ο λεπτό το προβάδισμα. Ο Αγκιλάρ έπιασε φοβερό μονοκόμματο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Κουράκλη.
Γενικότερα, οι Αυστριακοί ήταν πιο επικίνδυνοι δημιουργώντας ορισμένες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με μεγαλύτερες αυτές των Μποαντού και Μέλμπεργκ, αλλά το σκορ έμεινε ως είχε. Ο Ολυμπιακός στο 47ο λεπτό απείλησε με το ωραίο σουτ του Λιατσικούρα, αλλά ο αντίπαλος κίπερ έδιωξε στη δεξιά του γωνία, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το τελείωμα του Θεοδωρίδη μέσα από την περιοχή στο 69’.
Αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι οι Νέοι του Ολυμπιακού χάνοντας με 1-0 από την πανίσχυρη Ζάλτσμπουργκ
