Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα εξήγησε ότι «αν υπήρχε σύμβαση 717 θα είχε μειωθεί κατά ελάχιστο η πιθανότητα να γίνει η σύγκρουση των τρένων».
Ο ίδιος έκανε λόγο για υποκρισία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι εάν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717, η πιθανότητα σύγκρουσης των τρένων θα είχε μειωθεί σημαντικά. «Μου προκαλεί αηδία και αγανάκτηση η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ«, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έπρεπε να σιωπήσουν και να πουν και οι τρεις ότι κάναμε λάθος», πρόσθεσε.
Ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη. Έχουν κάνει αλλεπάλληλα λάθη και δεν είμαι μόνο εγώ».
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τη δικαστική ηγεσία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες για την αμεροληψία της. «Είναι δυνατόν σε χώρα που έχει δημοκρατία να στέλνει επιστολή ο πρωθυπουργός στον κ. Ντογιάκο για να αλλάξει ως εισαγγελέας και ανακριτής;», αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας τις παρεμβάσεις του πολιτικού συστήματος στη δικαστική διαδικασία. «Τη Δικαιοσύνη πρέπει να την αφήσουμε μόνη της να επιλέγει την ηγεσία της», σημείωσε.
«Yπάρχουν πολλές περίεργες συμπτώσεις»
Ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε επίσης τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η δικαστική έρευνα τονίζοντας ότι στον χώρο της τραγωδίας «έγινε ξεμπάζωμα και μπάζωμα». Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θάνατο δύο σημαντικών μαρτύρων της υπόθεσης προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση «υπάρχουν πολλές περίεργες συμπτώσεις».
Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που μίλησε για έκρηξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ακτινίδια και οι λαμαρίνες δεν κάνουν έκρηξη». Παράλληλα, όπως είπε, «τα έλαια σιλικόνης δεν προκαλούν έκρηξη, αλλά απαιτείται πτητικό υλικό». Κάνοντας αναφορά στα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστών σχολίασε ότι «αυτά δεν γίνονται σε καμία χώρα« δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για την αδιαφορία και την αργή αντίδραση των αρμόδιων αρχών.
«Ο Έλληνας το αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά και ότι ένα έγκλημα έχει γίνει και κάποιοι πήγαν να το συγκαλύψουν» τόνισε ο κ. Βελόπουλος.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του θανάτου του 39χρονου γιου της εισαγγελέως Εφετών, που έχει θεσμικό ρόλο, ο κ. Βελόπουλος αφού επανέλαβε το κείμενο της ανάρτησής της τόνισε: Αυτή η μάνα μίλησε και είπε ότι κάποιοι έφαγαν το παιδί της» προσθέτοντας ότι στα Τέμπη έγινε έγκλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παραλείψεις του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπαϊράμη λέγοντας ότι «υπάρχει δόλος».
Μάλιστα, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και όχι να ρίχνει τις ευθύνες στη γραμματέα του. Σχετικά με τις ευθύνες υπουργών δήλωσε: «Φοβάμαι την παραγραφή του Ιουνίου. Η κυβέρνηση να φέρει τον εφαρμοστικό νόμο».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εμφάνιση των τριών βίντεο που φέρεται να δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία και εμφανίστηκαν δύο χρόνια μετά.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κράτος. Γι’ αυτό και πρέπει να επανιδρυθεί».
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την πρότασή του να προσκληθεί ο Έλον Μασκ στο ελληνικό κοινοβούλιο, λέγοντας ότι «επιμένει», καθώς «ο Σόρος έδινε λεφτά σε υπουργούς, βουλευτές. Εκεί δεν μιλούσε κανένας. Τώρα που ο Μασκ λεκτικά παρεμβαίνει, μας ενοχλεί».
Είναι προφανής γενικευμένη επιφυλακτικότητα αναγνωρίσεως χαρακτηριστικων που θα έπρεπε να οριοθετούν την Δικαιοσύνη ως καταφύγιο αδικημένων και αρμοδίας να αποδίδει ορθή θέση και διάσταση αμφισβητήσεων. Είναι επίσης φανερό, Νομοθεσίες που δεν προέκυψαν από αναγκαότητα εφηρμοσμένης Δικαιοσύνης, δηλαδή από τα Δικαστήρια και τους Δικαστικούς, αλλά από Πολιτική βούληση, δεν βοηθούν τους Δικαστές ούτε τους Πολίτες να βρουν το Δίκαιό τους. Κοατοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες φαίνονται άλλους να ευνοούν άλλους να αδικούν η να αποκαρδιώνουν και να δίδεται η αίσθησις ότι “όποιος έχει χρήμα η μέσον” έχει και νευχαίρεια να επηρεάζει εξελίξεις προς ώφελός του. Περιπτώσεις συμπεριφορών η δηλώσεων λειτουργών που μπορούν να επιρρρίψουν “ευθύνη”, όπως σε κάθε επάγγελμα. Αποκατάστασις εμπιστοσύνης φαίνεται να περνάει από Πολιτική ώστε μπορεί η Πατριωτική Αντιπολίτευσις να ζητά αιτιολογημένα ψήφο για να την αποκαταστήσει.