Τι είναι η «Black Friday»; Διαδίδεται και διαφημίζεται ότι είναι ένα είδος ημερήσιων πωλήσεων με πολύ δυνατές προσφορές που έχει τις ρίζες του στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταλήξαμε να την εισάγουμε και στην χώρα μας.
Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού. Έτσι, κάθε Μαύρη Παρασκευή, υπάρχει μία κόντρα στα κοινωνικά μέσα, κυρίως του εξωτερικού, καθώς γεμίζουν με μηνύματα και σχόλια που συνδέουν τη γέννηση αυτής της ημέρας εκπτώσεων με την πώληση μαύρων σκλάβων.
Μερικοί χρήστες κοινωνικών δικτύων έχουν υποστηρίξει ότι το όνομα αυτής της ημέρας έρχεται από την ημέρα που οι έμποροι σκλάβων, την Ημέρα των Ευχαριστιών, πουλούσαν σκλάβους στις εκπτώσεις. Άλλοι χρήστες έρχονται να ισχυριστούν ότι η παράδοση αυτή συνδέεται άμεσα με την έναρξη της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εξηγείται, επίσης, ως η μέρα που οι μειωμένες πωλήσεις που σημειώνονταν με κόκκινο μελάνι, περνούν από το «κόκκινο» στο «μαύρο» καθώς ο τζίρος «γυρίζει» σε κέρδη.
Πρακτικά, η «Black Friday» ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ δηλαδή την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου και θεωρείται ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών, από το 1952.
Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρισμοί που λένε ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Υποστηρίζεται ότι ο όρος Μαύρη Παρασκευή, «Black Friday», αναφέρεται σε μία κρίση του Χρηματιστηρίου κατά τον 19ο αιώνα.
Το επίθετο «μαύρο» χρησιμοποιήθηκε για πολλούς αιώνες για να απεικονίσει διάφορα είδη καταστροφών», εξηγεί ο γλωσσολόγος Benjamin Zimmer, συντάκτης της ιστοσελίδας vocabulary.com. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώτη χρήση του όρου ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 1860, όταν ο Jay Gould και ο James Fisk προσπάθησαν να πάρουν την αγορά χρυσού στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρέμβει για να διορθώσει τη στρέβλωση αυξάνοντας την προσφορά πρώτων υλών στην αγορά, οι τιμές μειώθηκαν και πολλοί επενδυτές έχασαν μεγάλες περιουσίες.
Αν εξετάσουμε προσεκτικά την «Black Friday» της εποχής μας, βλέπουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της «γιορτής», πολλοί άνθρωποι βγάζουν μερικά από τα πιο σκοτεινά ένστικτά τους, κυρίως στις ΗΠΑ. Σφοδρός ανταγωνισμός, μεγάλος εγωισμός, επιθυμία να ποδοπατήσουμε κόσμο, λεκτική και φυσική βία.
Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, η αρχική ημερομηνία του εορτασμού της «Black Friday» γίνεται μία Παρασκευή, αλλά όχι μία τυχαία Παρασκευή.
Ξεκινάει την Παρασκευή αλλά ουσιαστικά κορυφώνεται το Σάββατο, ημέρα του Κρόνου. Σύμφωνα με διάφορους συνωμοσιογραφικούς ισχυρισμούς, ο Κρόνος στον κόσμο των Illuminati συνδέεται με το θεό των καταναλωτών, οπότε καταβροχθίζει τους καταναλωτές όπως τα παιδιά του, όπως περιγράφει και ο ελληνικός μύθος.
Επίσης, το μαύρο χρώμα είναι εκείνο που αναγνωρίζεται και σχετίζεται με τον Κρόνο, ακριβώς επειδή συνδέεται πάντα με το σκοτάδι, το κακό.
Αλλά κι αν τα πάρετε όλα αυτά ως συμπτώσεις, ίσως, θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο τυχαίο ότι οι «Black Friday», συνήθως ξεκινάνε την πρώτη Παρασκευή που η σεληνιακή φάση αρχίζει να μειώνεται – αν και αυτό δεν πάντα τόσο ακριβές.
Ο συμβολισμός είναι μεγαλοπρεπής και ασύλληπτος. Η Σελήνη είναι μία αντανάκλαση του Ήλιου, του πραγματικού φωτός. Δεν έχει δικό της φως και σχετίζεται με το ημίφως. Η «Black Friday» ξεκινάει με λιγοστό φως, συνεχίζει με λιγότερο και κορυφώνεται το Σάββατο, ημέρα του σκοτεινού Κρόνου, σύμφωνα πάντα με τους απόκρυφους συμβολισμούς των Illuminati, όπως τους αποδίδονται από κύκλους θεωριών συνωμοσίας.
Αν οι συμβολισμοί αυτοί είναι αληθινοί, τότε, όπως καταλαβαίνετε, για μία ακόμη φορά, ζούμε και ενεργούμε μέσα σε έναν κόσμο που άλλοι δημιούργησαν για εμάς. Καλώς ήλθατε στη Μαύρη Παρασκευή
Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο για να μάθετε περισσότερα:
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Simbolismo Illuminati del Black Friday
Πηγή: diadrastika.com