Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μη μαυρίζουν γρήγορα οι μπανάνες

Κοινοποίηση:
7e11d0d6-mpananes

Οι μπανάνες είναι ένα αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, ωστόσο τι μπορούμε να κάνουμε για να μη μαυρίζουν γρήγορα;

Τις αγοράζετε πράσινες και μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν μαυρίσει ή έχουν μαύρες κηλίδες.

Για αυτή την μεταμόρφωση, μπορείτε να κατηγορήσετε το αέριο αιθυλένιο, μια φυσική φυτική ορμόνη που παράγουν σε αφθονία οι μπανάνες.

Αυτό το αέριο επιταχύνει την ωρίμανση, γι’ αυτό και οι μπανάνες φαίνεται να ωριμάζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας – ειδικά όταν αποθηκεύονται με άλλα φρούτα που απελευθερώνουν αιθυλένιο, όπως τα μήλα και τα αβοκάντο.

Το σίγουρο hack για να μη μαυρίσουν γρήγορα οι μπανάνες

Υπάρχει ένα απλό hack: τυλίξτε τα κοτσάνια της μπανάνας σε πλαστική μεμβράνη.

Χωρίστε τις μπανάνες σας από τα στελέχη και τυλίξτε την κορυφή του στελέχους σε πλαστική μεμβράνη. Αυτό το κόλπο μειώνει τις εκπομπές αιθυλενίου, επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και διατηρεί τις μπανάνες φρέσκες για περισσότερο διάστημα.

Για καλύτερα αποτελέσματα:

Αποθηκεύστε τις μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από άλλα φρούτα.

Τυλίξτε τα στελέχη σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να μειώσετε το αιθυλένιο.

Πρέπει να βάλετε στο ψυγείο τις μπανάνες;

Ναι, αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή. Μόλις οι μπανάνες σας φτάσουν στην τέλεια απόχρωση του κίτρινου, μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο. Η φλούδα θα σκουρύνει, αλλά το περιεχόμενο θα παραμείνει φρέσκο και νόστιμο.

Πράσινες μπανάνες

Μην βάλετε άγουρες μπανάνες στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία θα χαλάσει τη διαδικασία ωρίμανσής τους, και οι μπανάνες θα είναι άνοστες. Αντίθετα, αφήστε τις μπανάνες να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους τους τυλιγμένους. Μόλις κιτρινίσουν, είναι ώρα για το ψυγείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response