EKΛΟΓΕΣ στην Ελλάδα τον Οκτώβριο!

Κοινοποίηση:
tsiprass_kameenn_arthrtooo3

Πιθανές πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο και πάντως σε χρόνο συμβατό με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στα Σκόπια θα εξυπηρετήσουν σε πολλά επίπεδα τον σχεδιασμό των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Ο Πάνος Καμμένος, αν και μπορεί να κατηγορηθεί σαν πολιτικός εκβιαστής, θα μπορεί να στραφεί στους πολίτες που συνιστούν το πιθανό ακροατήριό του επιχειρηματολογώντας ότι έριξε την κυβέρνηση για να μην περάσει μια συμφωνία με την οποία θα εκχωρείται το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα γκάλοπ και θα προσπαθήσει να μην διαλυθούν τελείως οι ΑΝΕΛ ώστε να μαζέψει το 3% των ψηφοφόρων για να ξαναμπεί στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών με την επίκληση μεγάλου εθνικού θέματος, θα πάει στις κάλπες σε συνθήκες πολιτικής κρίσης και όχι σαν αποτυχημένος διαχειριστής που διέλυσε την μεσαία τάξη ακολουθώντας μια φορομπηχτική πολιτική χωρίς όριο και παραλλήλως έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα με ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να υλοποιούνται μέχρι το 2060. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να απευθυνθεί στην εκλογική δεξαμενή του σαν… εκβιαζόμενος και να ισχυριστεί ότι «έβγαλε» τη χώρα από τα μνημόνια, έλυσε το μεταναστευτικό και διευθέτησε τον γόρδιο δεσμό του Σκοπιανού… Είναι σχεδόν βέβαιο ότι προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγγείλει ότι υπονομεύεται από τη ΝΔ που δεν δέχεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών αν και –σύμφωνα με όσα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- οι δεξιοί που δημιούργησαν το πρόβλημα της FYROM ακολουθούν υποκριτική στάση αφού ως κυβέρνηση δέχονταν σύνθετη ονομασία που περιείχε τον όρο Μακεδονία και ήταν αυτοί που το 1977 είχαν αναγνωρίσει ότι η γλώσσα των Σκοπιανών είναι… μακεδονική.
Κι όποιος πιστέψει, πίστεψε.

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος

Η ουσία είναι ότι μετά τις σημερινές δηλώσεις Καμμένου η χώρα μπαίνει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Κι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, το επόμενο διάστημα είναι βέβαιον ότι η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να πιεστεί περισσότερο. Οι επενδυτές θα αναρωτιούνται ποιος κυβερνάει και θα τηρούν στάση αναμονής μεταθέτοντας τα σχέδιά τους μέχρι να αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση. Ουδείς θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανές δυσλειτουργίες στο δημόσιο τομέα.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του πώς θα εξελιχθεί το πολιτικό παιχνίδι και του τρόπου με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι ενδοκοινοβουλευτικές ισορροπίες στο Σκοπιανό –αν δηλαδή θα βρεθούν πρόθυμοι βουλευτές από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ή ανεξάρτητοι να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αναπληρώνοντας τους 7 των ΑΝΕΛ που απειλούν να καταψηφίσουν- η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο. Το μήνυμα που εκπέμφθηκε από τις δηλώσεις Καμμένου για εκλογές με αφορμή το Σκοπιανό είναι ξεκάθαρο: Στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αστάθειας.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό μπορεί να το αντέξει μια ασθενική οικονομία, σαν την ελληνική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: