Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Έλτον Τζον το τελευταίο διάστημα.
Ο Έλτον Τζον προσβλήθηκε από σοβαρή μόλυνση των ματιών του τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να μείνει τυφλός στο δεξί του μάτι και με «περιορισμένη όραση» στο αριστερό.
Σύμφωνα με την Sun, η υγεία του 77χρονου θρύλου της μουσικής έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που αναγκάζεται να υπογράφει τα αυτόγραφά του με το αρχικό του ονόματός του και ένα φιλί.
Παρά τον περιορισμό στην όρασή του, ο μουσικός ολοκλήρωσε το άλμπουμ του με τίτλο «Who Believes in Angels», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου.
Όσο για τις περιπέτειες που έχει με την υγεία του το τελευταίο διάστημα, ο Έλτον Τζον παραμένει θετικός και αισιόδοξος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, εξομολογήθηκε ότι τρέφει πρωτόγνωρο σεβασμό για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και καταλαβαίνει πόσο τυχερός είναι.
«Είμαι μόνιμα αισιόδοξος, έχω κακή όραση αυτή τη στιγμή. Υπήρχαν μέρες που ήμουν δυστυχισμένος, αλλά σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι, έχω αποκτήσει νέο σεβασμό για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Έχω μια υπέροχη ζωή και ελπίζω ότι η όρασή μου θα βελτιωθεί. Έχω ξεπεράσει εθισμούς, προβλήματα υγείας και στο τέλος καταφέρνω να σηκώνομαι».
Η αποκάλυψη για την λοίμωξη που τον άφησε τυφλό
Η βραβευμένος με Emmy, Grammy, Oscar και Tony καλλιτέχνης αποκάλυψε σε συνέντευξη πως είναι τυφλός από το δεξί του μάτι, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης που έπαθε το καλοκαίρι. Όλη αυτή τη κατάσταση τον κρατά μακριά και από τη μουσική.
«Είναι καιρός που δεν έχω κάνει κάτι. Πρέπει να σηκωθώ από τον καναπέ μου. Δυστυχώς, έχασα την όρασή μου από το δεξί μάτι τον Ιούλιο, γιατί έπαθα μια μόλυνση στη νότια Γαλλία.
Είναι τέσσερις μήνες τώρα που δεν βλέπω, ενώ το αριστερό μου μάτι δεν είναι και το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλτον Τζον.
Ο 77χρονος καλλιτέχνης τόνισε ότι «με σόκαρε λίγο» και παραδέχθηκε ότι «δεν βλέπω τίποτα πλέον. Δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω τίποτα».
Ο δημοφιλής τραγουδιστής και συνθέτης ανέφερε πως «υπάρχει ελπίδα και ενθάρρυνση ότι θα είναι όλα καλά». Ωστόσο, «κάπως νιώθω εγκλωβισμένος στο παρόν, δεν ξέρω αν μπορώ να μπω στο στούντιο και να ηχογραφήσω, γιατί δεν μπορώ να διαβάσω ούτε τους στίχους».
Παρά τα όσα δύσκολα βιώνει, δεν είναι αγνώμονας όσον αφορά τα όσα του έχει προσφέρει η ζωή. Χαρακτήρισε τον εαυτό του «τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο» και έκανε αναφορά στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του «Elton John: Never Too Late».
«Είμαι περήφανος για το ντοκιμαντέρ. Είμαι περήφανος για τα παιδιά μου. Είμαι περήφανος για τη στάση μου απέναντι στον εαυτό μου και ό,τι συμβαίνει. Απλά είμαι πολύ τυχερός και πολύ ευγνώμων», ξεκαθάρισε.