Eurostat: 1 στους 2 νέους στην Ελλάδα μένει με τους γονείς του

Κοινοποίηση:
ΝΕΟΙ

Ακόμα μία αρνητική επίδοση καταγράφει η Ελλάδα αφού σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις στο ποσοστό νέων που μένουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά.

Ειδικότερα βάσει των στοιχείων, το 2021 εκτιμήθηκε ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 15-29 ετών στην ΕΕ που ζούσαν σε υπερπλήρη νοικοκυριά ξεπερνούσε το 26%. Το ποσοστό υπερπληθυσμού για τους νέους ήταν 9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό υπερπληθυσμού για το σύνολο του πληθυσμού (17%).

Στην Ελλάδα, 1 στους δύο νέους 15-29 ετών ζουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά που στις περισσότερες φορές είναι το σπίτι των γονιών τους. 

Μεταξύ των μελών της ΕΕ υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα ποσοστά υπερπληθυσμού για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ με την Ρουμανία (60%), την Βουλγαρία (57%), την Λετονία (54%), την Ελλάδα (48%) και την Πολωνία (47%) να καταγράφουν τα  υψηλότερα.

Τα χαμηλότερα ποσοστά υπερπληθυσμού για τους νέους 15-29 ετών αταγράφηκαν στην Κύπρο και την Μάλτα (κοντά στο 4% και για τις δύο χώρες), την Ολλανδία και το Βέλγιο (και οι δύο κοντά στο 8%)

Το ποσοστό υπερπληθυσμού για τους νέους ήταν υπερδιπλάσιο από το ποσοστό του πληθυσμού στη Δανία (21,6% για τους νέους έναντι 9,2% πληθυσμό όλων των ηλικιών), στην Ολλανδία (7,5% έναντι 3,4%) και στη Φινλανδία (15,6% έναντι 7,4%).

Οι χαμηλότερες διαφορές μεταξύ των νέων και του γενικού πληθυσμού καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (1,1 ποσοστιαίες μονάδες), την Κύπρο και τη Μάλτα (και οι δύο 1,3), το Βέλγιο (2,3  και το Λουξεμβούργο (2,6).

Όπως σημειώνει η Eurostat ένα άτομο θεωρείται ότι ζει σε ένα υπερπλήρες νοικοκυριό εάν αυτό δεν διαθέτει ελάχιστο αριθμό δωματίων ίσο με το άθροισμα:

-ένα δωμάτιο για το νοικοκυριό

-ένα δωμάτιο ανά ζευγάρι

-ένα δωμάτιο ανά άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω

-ένα δωμάτιο για δύο άτομα ίδιου φύλου μεταξύ 12 και 17 ετών

-ένα δωμάτιο για άτομο ηλικίας 12 έως 17 ετών που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία.

-ένα δωμάτιο ανά ζευγάρι παιδιών κάτω των 12 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Τι παράξενο, στις χώρες που έχουν υψηλούς μισθούς και ανύπαρκτη ανεργία μένουν μόνοι τους οι νέοι…..

  2. πάντα οι Έλληνες έμεναν με τις οικογένειές τους δίπλα ο ένας στον άλλον και γηροκομούσαν τους γεροντότερους, ξαφνικά έφεραν στην Ελλάδα τις συνήθειες του εξωτερικού που και καλά βρίσκεις δουλειά και φεύγεις από το σπίτι για να πηγαίνεις μέχρι τα 45 Μυκόνους και μπαράκια και να κάνουν εκτρώσεις οι γυναίκες από τα μούλικα των μαύρων που τις πηδάνε στις διακοπές…..όοοοοοξωωωωωωω

  3. Πώς καταφέρνει ο 1 στους 2 να μένει μόνος του;

    1. πλουσιοι γονεις που τους αγοραζουν η παραχωρουν ακινητο να μεινουν λογικα. γνωριζω παρα πολλες τετοιες περιπτωσεις

Comments are closed.