FΤ: «Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ»

Κοινοποίηση:
s1

Σε άρθρο τους οι Financial Times αναφέρονται στην  επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα και επισημαίνουν πως η επίσκεψη του είναι μια «επίδειξη εμπιστοσύνης» από την Γερμανία στην Ελλάδα.

Σε άρθρο τους με τίτλο «Ο Σόιμπλε στην Αθήνα σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης», οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έρχεται «στην χτυπημένη από την λιτότητα Αθήνα», όχι όμως για να κάνει διαπραγματεύσεις σχετικά με μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους ή για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά για να «δείξει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και να τους πείσει να συνεχίσουν».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μόνη κίνηση στην οποία αναμένεται να προβεί ο Γερμανός υπουργός,, είναι η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεννόησης» για τον δανεισμό 100 εκατ. Ευρώ στο μέλλον από την KWF, την γερμανική τράπεζα ανάπτυξης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: