Στην Κίνα, γίνεται από τις 21-23 Μαρτίου το 2ο Grand Prix 2025 και το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο αφού θα γίνει και το πρώτο Sprint της χρονιάς. Ο Lando Norris, (McLaren), νικητής στην Αυστραλία ετοιμάζεται για τη 2η νίκη του εκμεταλλευόμενος τη γκρίνια του Verstappen με την Red Bull αλλά και τον εκνευρισμό του Lewis Hamilton που δεν μπορεί να βρει το ρυθμό του. Έτοιμοι για όλα είναι ο Charles Leclerc (Ferrari) , o Georges Russell (Mercedes) αλλά και ο Oscar Piastro (McLaren).
Οι Κινέζοι στο μεταξύ έχουν γεμίσει τους δρόμους της Shanghai με φωτογραφίες των οδηγών που υποστηρίζουν ενώ όπως λένε οι υπεύθυνοι του Grand Prix έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια στις διακεκριμένες θέσεις.
Οι πιλότοι που δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα από τον αγώνα στην Αυστραλία ήδη προετοιμάζονται για το αγώνα της Κυριακής. Σήμερα η ημέρα είναι κάπως ελεύθερη από αγωνιστικής πλευράς αφού περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις που προετοιμάζουν οι οργανωτές.
Όμως από αύριο Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκινάει και πάλι και είναι αρκετά σκληρό. Ας το δούμε αναλυτικά:
Παρασκευή 21 Μαρτίου
05:30-06:30 – Ελεύθερες δοκιμές
Αμέσως μετά ξεκινάει η δράση αφού ακολουθεί από τις 09:30-10:14 το Sprint Qualifying. Από τους χρόνους που θα κάνουν θα εξαρτηθεί η σειρά εκκίνησης στο Sprint
Σάββατο 22 Μαρτίου
05:00-06:00 – Αγώνας Sprint (LIVE)- Θα γίνουν 19 γύροι. Τον αγώνα Sprint το 2024 είχε κερδίσει ο Max Verstappen
Στον αγώνα αυτό οι πιλότοι βαθμολογούνται οπότε θα έχει έντονο συναγωνισμό
Στις 09:00-10:00 ακολουθεί το Qualifying από όπου θα κριθεί και ο Pole man της Κυριακής.
Κυριακή 23 Μαρτίου
09:00 Αγώνας (LIVE) Το 2024 τον αγώνα κέρδισε ο Max Verstappen